Vimmerbypolitiker röstade ja till Skåne

En röstade nej. Tre röstade ja och en avstod från att rösta om Skåne-alternativet i landstingsfullmäktige. Vimmerbypolitikerna röstade helt olika i regionfrågan.

Vimmerby2011-12-22 07:15

Enligt vad vår tidning erfar har det varit hårda partipiskor från partiernas länsorganisationer i ett försök att få till ett enigt beslut i landstingsfullmäktige. Det gick om intet i och med att miljöpartiet inte lät sig kuvas inom majoriteten.
Det öppnade för en omröstning där det också fanns ett avslagsyrkande till Skåneavsikten.
KD:s Gudrun Brunegård och socialdemokraterna Helen Nilsson och Peter Högberg röstade ja till avsiktsförklaringen.

Nej i kommunen - ja nu
Enligt Peter Högberg strider det ändå inte mot det nej ett enig fullmäktige i Vimmerby stod för när landstingets remiss behandlades där för en månad sedan.
- Kommunens ställningstagande är att idagsläget säga nej till Skåne, med dagens beslut jobbar vi vidare med Skåne, men har också öppet för andra alternativ och så tar vi slutlig ställning när vi vet innehållen 2016, vi vill inte stänga dörren till Skåne genom ett nej i dag, säger han.
- Vi ser helst Småland och Östergötland, men det alternativet finns inte i dag och då måste vi hoppa på det tåg som går och sedan kan vi byta spår under resans gång, anser Peter Högberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om