Vimmerbyprofilen "JC" har fått ny chefstjänst

Johan "JC" Carlsson är ett välkänt namn – både inom sportens värld och det lokala näringslivet. Nu har 43-åringen fått en ny chefstjänst i grannkommunen Vetlanda.

Johan "JC" Carlsson har bytt jobb. Sedan en dryg vecka tillbaka är han försäljningschef på ett energibolag i Vetlanda.

Johan "JC" Carlsson har bytt jobb. Sedan en dryg vecka tillbaka är han försäljningschef på ett energibolag i Vetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2023-10-11 05:30

Sedan förra måndagen är Johan Carlsson försäljningschef på OTM Energi AB i Vetlanda. Det är ett företag med drygt 50 anställda som bland annat säljer solceller, batterier och laddstolpar.   

– Det känns kanonbra på alla sätt. Det är ett fint bolag som har vuxit kraftigt den senaste tiden och fördubblat sin omsättning varje år. Under hösten flyttar vi till en ny fabrik i Holsbybrunn, säger han.   

Att jobba inom energibranschen blir något helt nytt för "JC", som tidigare har sålt fönster i många år. Först hos Leiab, sedan i egen regi.   

– För fyra år sedan startade jag, min svåger Jens och syster Madeleine företaget JMC Affärsutveckling. Där har jag främst varit säljagent åt olika fönsterleverantörer. Det har fungerat klockrent, men på sistone har det varit svårt att få till avtal på grund av konjunkturläget. Hela byggbranschen har det tufft. Det gjorde att jag tittade över arbetsmarknaden och då dök den här möjligheten upp. Därefter har allting gått väldigt snabbt, säger Johan Carlsson.   

Vad händer med JMC Affärsutveckling?

– Jens kör på som tidigare och JMC har kvar ansvaret för gymmet och golfsimulatorn på Ronja, samt padelhallen i Hultsfred. Jag är fortsatt delägare, utan att vara speciellt aktiv. 

– För min del är det fullt fokus på det nya jobbet. Det ska bli roligt och intressant att lära känna en ny bransch. Man märker verkligen att energifrågor är på tapeten nu.     

undefined
Det är så här många känner igen Johan Carlsson. På antingen fotbolls- eller innebandyplanen.

Vid sidan av jobbet är Johan Carlsson en stor idrottsprofil. Ni som har koll på den lokala sporten vet att han har spelat fotboll, innebandy, golf och padel i många år.     

För närvarande är "JC" innebandytränare i just Vetlanda – där han ansvarar för klubbens herrlag i division 1. Det är ett uppdrag som kräver mycket tid, med flera träningar i veckan och långa bortaresor.     

– För att få ihop allt har jag skaffat en övernattningslägenhet i Vetlanda. Just nu består dagarna av jobb och innebandy. Då är det ganska skönt att slippa pendlingen.     

Finns det risk att du blir Vetlandabo på heltid?    

– Nej, det tror jag inte. Familjen, hunden och vännerna är kvar hemma i Vimmerby. Tanken är att jag ska börja pendla till jobbet i vår när innebandysäsongen är över, säger Johan Carlsson.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!