Oasis återförenas – Vimmerbyprofilen: "Det är helt osannolikt"

Ett av tidernas största rockband återförenas. Efter 15 år är det klart att Oasis kommer ge sig ut på turné igen, sommaren 2025. "Det är helt osannolikt", säger Oasis-fantasten Mathias Lennström.

Mathias Lennström är ett stort Oasis-fan. Till Vimmerby Tidning berättar han att det är helt osannolikt att bandet återförenas.

Mathias Lennström är ett stort Oasis-fan. Till Vimmerby Tidning berättar han att det är helt osannolikt att bandet återförenas.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-08-27 10:41

Mathias Lennström, 44, är garanterat ett av Vimmerbys största Oasis-fan.

Han har sett dem live flera gånger på tiden det begav sig, och har ni frågor om någon specifik låt, textrad, bandmedlem eller varför det egentligen blev ett smärtsamt uppbrott 2009 kan han garanterat ge er svaret på alla bakomliggande faktorer. 

Som om inte det vore bevis nog på hans kärlek till det ikoniska rockbandet från Manchester döpte han sin son till Noel. En tydlig hommage till en av de två Gallagher-bröderna som berört miljontals människor världen över med sin musik. 

På tisdagen kom dagen alla Oasis-fantaster väntat på så länge. Efter 15 år återförenas bandet. Under sommaren 2025 ska Liam och Noel Gallagher bege sig ut i Storbritannien och Irland för en historisk turné.

När vi når Mathias Lennström bara en dryg kvart efter att det blev officiellt märks det att han, likt ett barn på julafton, är full av känslor. Även om han hade det på känn.

Hur mår du?

– Haha, ja... Jag mår bra.

Vad tänkte du när det blev klart med en comeback?

– Jag vet inte riktigt. Det har inte varit någon riktig tendens till allt det här förrän för två dagar sen. När man läste nyheter från olika håll verkade det stämma och man började tro på det, säger Lennström och fortsätter: 

– Jag har rätt bra koll på vad som händer när det kommer till dem (Oasis). De senaste dagarna lutade det mesta åt att det skulle bli såhär. När det är en sån stor apparat runtomkring är det svårt att hålla det hemligt. Det kom ut lite information här och var kring hur upplägget skulle se ut, och så har det också blivit. 

På Oasis hemsida och sociala medier framkommer det att bandet ska göra 14 spelningar under sommaren 2025. Med start i Cardiff 4 juli och avslutning i Dublin 17 augusti. Däremellan är det givetvis turnéstopp med flera spelningar på Heaton Park i hemstaden Manchester och på mäktiga Wembley Stadium i London. Det blir även framträdanden i Edinburgh. 

Under måndagen la bandet ut ett kryptiskt inlägg på sina sociala medier om att någon skulle hända klockan 09:00, svensk tid, på tisdagen. Även om det lutade åt att det kunde bli såhär hade Mathias Lennström ändå sina tvivel.

– Man vågar inte tro någonting. Jag har mer tänkt: "Jaha, det blir väl kanske en samlingsskiva (legendariska genombrottsalbumet Definitely Maybe firar 30 år 29 augusti, reds.anm)", men det här var ju ännu trevligare.

På lördag släpps biljetterna till turnén. Vi kan räkna med att det kommer vara ett högt tryck på biljetter, för att uttrycka sig milt. Givetvis kommer Lennström sitta beredd vid datorn. 

– Ja, så blir det. Jag har redan sett dem på Wembley och Heaton Park, men inte på "nya" Wembley efter alla renoveringar. Så det känns väl mest lämpat att försöka få en biljett dit.

Du som hängt med i svängarna under dessa 15 år, hur pass osannolikt är det här beskedet?

– Det är helt osannolikt. De (bröderna Gallagher) har inte haft någon kontakt med varandra, som det verkar, överhuvudtaget. Det är smutskastning mot den andra i media så fort tillfälle kommer. Hur de har löst det här har jag ingen aning om. 

När bröderna var aktiva under 90- och 00-talet hade de stundtals väldigt svårt att komma överens. Irritationen gentemot varandra ökade över tid och det hela eskalerade i samband med en konsert i Paris 2009, där Liam bland annat ska ha tagit sönder Noels gitarr. Noel valde efter det att lämna bandet, och det har funnit en rädsla hos många fans att det aldrig skulle bli en återförening. 

Men nu blir drömmen verklighet. Samtidigt finns det många frågor kvar att besvara.

– Det är fortfarande mycket som är oklart kring upplägget, vad som gäller och vilka de övriga bandmedlemmarna blir. Det finns inte så mycket information än.

Oasis turné 2025

Cardiff Principality Stadium – 4/5 juli

Manchester Heaton Park – 11/12/19/20 juli

London Wembley Stadium – 25/26 juli & 2/3 augusti

Edinburgh Scottish Gas Murrayfield Stadium – 8/9 augusti

Dublin Croke Part – 16/17 augusti

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!