Vimmerbyrånarna slog till i Dalarna?

Fyra månader efter bankrånet mot Handelsbanken i Vimmerby tror polisen att det var Vimmerbyrånarna som slog till I Vansbro I Dalarna, därför samarbetar nu polisen i Dalarna och Kalmar län i utredningsarbetet.

Vimmerby2011-10-29 04:05

- Jag kan bara bekräfta att vi samarbetar och jämför den tekniska bevisning vi har från de båda rånen, säger Cecilia Brick vid polisen i Västervik. I övrigt är hon försiktig med att säga något om hur långt polisen kommit med utredningen av det grova bankrånet mot Handelsbanken i Vimmerby dagen före midsommarafton.
Då slog sig två rånare in i banken före öppningsdags, de hotade personalen med skjutvapen och avlossade också skott inne i banken. Utanför stod en rånare på vakt, beväpnad med automatvapen. Efter rånet försvann de i en stulen Volvokombi.
Tillvägagångssättet i Vansbro den 20 oktober är näst intill identiskt. Strax efter nio på morgonen tog sig tre rånare in i Handelsbanken.
De avlossade två skott inne i lokalen. Utanför stod en beväpnad rånare på vakt. Sen försvann de i en stulen bil som senare hittades utbränd.
Polisen misstänker nu att det är samma personer som rånat flera banker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om