Vimmerbyrestaurang har fått alkoholtillstånd

En restaurang i centrala Vimmerby har nu beviljats alkoholtillstånd. "Förhoppningsvis kan vi börja sälja alkohol i nästa vecka".

Nawar Wehbi äger Shalom som ligger mitt i Vimmerby.

Nawar Wehbi äger Shalom som ligger mitt i Vimmerby.

Foto: Daniel Söderqvist

Vimmerby2024-01-15 19:30

Tillståndet är godkänt och klart. Nu får pizzeria Shalom i centrala Vimmerby börja servera alkohol.

– Det känns väldigt bra! Den senaste tiden har jag väntat på att kommunen ska ge klartecken. Nästa steg är att ta kontakt med Åbro och fixa allt som behövs. Förhoppningsvis kan vi börja sälja alkohol i nästa vecka, säger ägaren Nawar Wehbi.     

Ansökan godkändes av socialnämndens myndighetsutskott på måndagen. Det ger verksamheten möjlighet att servera starköl, vin och andra spritdrycker mellan klockan 11:00 och 01:00. Tillståndet gäller för både restaurangen och den tillhörande uteserveringen som byggs upp på sommaren.    

– Det har varit en snabb process. Jag hade tillstånd i Södra Vi (Pizzeria Wasa) och hade bra koll på reglerna när jag sökte. Kunskapsprovet var inget problem, säger Nawar Wehbi.  

Har kunderna efterfrågat alkohol?

– Ja. Sedan jag tar över Shalom är det många kunder som har tyckt att vi ska börja servera öl, cider och vin. Annars hade jag inte gjort den här satsningen – det kostar ändå lite pengar att ha tillstånd.    

Hur ser du på konkurrensen?  

– Vi har en fin lokal som ligger centralt. Det kommer nog gå bra.

Nawar Wehbi tog över Shalom för ungefär tre år sedan. Han är mycket nöjd med hur pizzerian har utvecklats sedan dess. Bland annat har det investerats omkring 200 000 kronor på en extra stor ugn.   

– Det känns mycket bra. Det är många Vimmerbybor och turister som kommer till oss, säger den 29-årige ägaren.             

Det är socialnämndens myndighetsutskott som har godkänt ansökan.
Det är socialnämndens myndighetsutskott som har godkänt ansökan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!