Lokal restaurang håller stängt – öppnar åter i april

Efter ökad inflation, stigande matpriser och skenande elkostnader testar nu den lokala krögaren Simon Sauma, som driver två restauranger i Vimmerby, ett nytt grepp där ena verksamheten får vila fram till april.

Simon Sauma driver både Mr Burger och Royal Café & Bistro och Vimmerby Tidning kan nu berätta att den lokala krögaren nu väljer att hålla den ena restaurangen stängd fram till april.

Simon Sauma driver både Mr Burger och Royal Café & Bistro och Vimmerby Tidning kan nu berätta att den lokala krögaren nu väljer att hålla den ena restaurangen stängd fram till april.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-11-30 20:00

Krögaren och entreprenören Simon Sauma, som driver både Mr Burger och Royal Café & Bistro i Vimmerby, testar nu ett nytt grepp. Det är tuffare tider, ur ett ekonomiskt perspektiv, som kräver nya lösningar vilket nu har fått honom att komma till beslutet att hålla restaurangen Mr Burger stängd från oktober till slutet av april.

– Det är stängt för vintervila och det är för första gången jag provar det, säger Sauma till Vimmerby Tidning. 

Ökade kostnader till följd av inflation och höjda elpriser är en del av beslutet. Att hålla med personal är en annan och när den enda anställde ville sluta och göra något annat blev valet att stänga enklare enligt Sauma.

– Det beror på många saker och att hålla stängt är mindre stress och mindre bekymmer för mig. 

Men Sauma bekräftar samtidigt att tanken är att restaurangen ska öppna igen till våren och att det inte rör sig om en permanent stängning utan ett test för framtiden.

– Ja absolut. Min tanke är att, om det fungerar bra, fortsätta på samma sätt även nästa år och låta restaurangen ha vintervila även då.

Är din andra restaurang, Royal Café & Bistro, fortsatt öppen som vanligt?

– Alltid, säger Sauma med ett skratt.

När Mr Burgen nu håller stängt under vinterhalvåret blir det Royal som får fullt fokus och den centrala restaurangen går enligt Sauma bra, även om det bitvis är tufft även där.

– Ja det går bra, vi kämpar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!