Vimmerbyrösterna kan dröja till på måndag

Tidigast i dag fredag är det dags för sluträkningen av rösterna från kommunvalet i Vimmerby på Länsstyrelsen i Kalmar. Först efter det får Vimmerbyborna besked om hur personkyssen faller. Ett utslag som lär väga tungt när moderaterna ska lägga sitt förslag för vem som ska bli nytt kommunalråd.

Vimmerby2010-09-24 06:31

Ännu sent på torsdagseftermiddagen hade Länsstyrelsen i Kalmar inte börjat räkna rösterna från kommunvalet i Vimmerby.
- Vi håller på med Kalmar kommun nu, och det är knappast troligt att vi kommer till Vimmerbyrösterna i dag, säger Anders Sandström vid Länsstyrelsens röstsammanräkning till vår tidning på torsdagseftermiddagen.

Varje valsedel granskas
Totalt jobbar 47 personer med att räkna de sammanlagt 459 172 rösterna som avlagts i länet för valen till riksdag, landsting och till de olika kommunerna.
De sitter i ett skyddsrum i källaren i huset i centrala Kalmar där Länsstyrelsen är inrymd och granskar varje valsedel , så att säga för hand.
Det tar sin tid.
- Vi jobbar och räknar åtta timmar om dagen, den enda egentliga deadline vi haft var att riksdagsvalet skulle vara helt klart till klockan 19.00 på onsdagen. Vi hann inte riktigt, men också andra dröjde till midnatt, säger Anders Sandström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om