Vimmerbybutiker har beställt hem VH-flaggor: "Vi är jättestolta"

Under fredagen kommer alla Vimmerbybor som gör ett besök i stan att få se en speciell flagga vaja runtomkring på gator och torg. "Det här är ju stort för Vimmerby och vi är jättestolta över VH och vill visa vårt stöd", säger Beathe Skaate, ordförande för Vimmerby Handel.

Ida Rehnberg, Sandströms och Jessica Wärnström, Downstairs har fått hem flaggor till båda butikerna. "Det känns lite extra nu, det är som att Vimmerby enas."

Ida Rehnberg, Sandströms och Jessica Wärnström, Downstairs har fått hem flaggor till båda butikerna. "Det känns lite extra nu, det är som att Vimmerby enas."

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2024-09-19 21:00

Vimmerby Handel har beslutat att tillverka VH-flaggor som alla butiksägare som vill kan hänga upp under säsongen när det är hemmamatch. En butik där ni med säkerhet kommer att få se en VH-flagga vaja i vinden under fredagen är hos Miltons Guld.

– Jag har varit och hämtat en VH-flagga redan och vill såklart vara med och visa hur stolta vi är över vårt hockeylag, säger Clara Johansson, butiksägare till Miltons guld.

Är du själv hockeyintresserad?

– Nja, jag är väl inte jätteintresserad men tycker såklart att det är jättekul att det går bra för VH och känner en stolthet över det, säger Clara.

Beathe Skaate, ordförande för Vimmerby Handel, säger att det också blir som ett budskap till alla som besöker Vimmerby under matchdagen och visar på att Vimmerby Hockey har en stor supporterskara.

– Att vi hissar flaggor för VH sänder ju ett budskap om att "Idag är det match och vi är på gång och redo!". Personligen så kan jag inte så jättemycket om hockey men jag känner ändå att det är väldigt viktigt för stan, säger Beathe.

På Sandströms och Downstairs, som huserar i samma butiksfastighet, har man tagit hem två flaggor.

– Det känns helt självklart, och fint att alla går ihop. Och vi har kanske en av stans största hockysupportrar, vår butikschef Camilla Sand, säger Åsa Persson, Sandströms.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!