Vimmerbys hiphopdrottning släpper ny singel

Snart släpper 19-åriga rapparen Chelsy Nicolas från Vimmerby nya singeln ”Bli Vad Du Vill”. På svenska. ”Jag trodde aldrig jag skulle lära mig det här språket eller klara gymnasiet i Sverige. Snart tar jag studenten.”

"När jag kom till Sverige tänkte jag att andra kanske tyckte jag var konstig för att jag pratade med allt och alla", säger Chelsy Nicolas, som släper singeln "Bli Vad Du Vill" den 19 april.

"När jag kom till Sverige tänkte jag att andra kanske tyckte jag var konstig för att jag pratade med allt och alla", säger Chelsy Nicolas, som släper singeln "Bli Vad Du Vill" den 19 april.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-04-09 20:00

Chelsy, eller QueenC som artistnamnet är, har rötterna i Kenya och började skriva egna låtar som 14-åring, inspirerad av rapartister på Youtube. Efter Idolresan 2016 har hon hittat sin egen stil inom hiphop/rap och framgångarna har gett både självförtroende och nya kontakter.

– Jag lyssnar på olika sorters musik, men för mig är hiphop mitt uttryckssätt. På två–tre minuter får jag fram ett budskap. Jag trivs bäst med att rappa eget material, det betyder något för mig och det blir en helt annan känsla.

Den 19 april är planen att hennes nya singel, som också är gymnasiearbetet hon gjort på estetiska programmet med musikinriktning i Västervik, ska släppas. Budskapet i "Bli Vad Du Vill" sammanfattar de senaste årens resa, bokstavligen och bildligt. Från tjejen som kom till Sverige lagom till sluttampen i vårterminen i nian, till 19-åringen som vet precis vad hon vill med sin musik och sina texter.

– Jag satt på bussen och hade egentligen ingen idé på vad jag skulle göra som gymnasiearbete. Men då kom jag på att det hänt så sjukt mycket de senaste åren. När jag kom hit och hörde svenska första gången på flygplatsen tyckte jag det var jättekonstigt, jag hade aldrig hört något liknande och trodde aldrig att jag skulle lära mig det språket. Eller att jag skulle klara gymnasiet. Men nu tar jag snart studenten precis som andra. Jag hoppas låten kan inspirera andra att göra det de vill.

Förra året bjöd på nya plattformar. Hon var en av tre utvalda svenska artister i musikprojektet Die Neuen Schweden i Berlin och tog sig till riksfinal i talangtävlingen Imagine.

– Imagine betydde jättemycket, mitt pris var att delta i Live At Heart-festivalen, och där blev jag inbjuden till en hiphopkonferens och showcase i Holland nu i maj. Första priset i Imagine var just spelning i Holland, så jag känner mig ändå som en vinnare, säger Chelsy, som också har spelningar i Kanada och Grekland framför sig.

I sommar jobbar hon inom äldreomsorgen och närmaste året är tanken att hon ska fortsätta jobba – och fokusera mera på musiken.

– Min dröm är att skriva mer låtar, framträda mer eftersom jag älskar publikkontakten och göra fler musikvideos, kanske i Kenya. Sedan kommer jag säkert att plugga vidare, men nu vill jag ge musiken en chans, på allvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om