Vimmerbys nästa mästerkockar

Nu presenterar restaurang Björkbacken nästa par ut att tävla om titeln "Vimmerbys Mästerkock".

Laddade för nästa Mästerkockskväll. Från vänster; Tomas Svärd. Kjell Karlsson och Lena Möller. Foto: Privat

Laddade för nästa Mästerkockskväll. Från vänster; Tomas Svärd. Kjell Karlsson och Lena Möller. Foto: Privat

Foto:

Vimmerby2018-03-30 13:50

Efter journalistduon Micael Rundberg och Jimmy Karlsson, som lockade storpublik för några veckor sedan, är nu nästa Mästerkockspar klara. Det är kompisarna  Lena Möller och Thomas Svärd som nu ser fram emot att laga mat tillsammans på Björkbackens Kök & Scen.

- Det ska bli härligt spännande, och utmanande, säger Lena Möller, marknads- och försäljningschef på Astrid Lindgrens Värld och Thomas Swärd, nybliven Utvecklingschef på Vimmerby kommun, i ett pressmeddelande.

- Vi har valt Valborgsmässoafton, då tror vi folk vill gå ut och äta gott, säger de båda.
Björkbacken fortsätter sin idé med Mästerkockarna, lokala amatörkockar med ett brinnande intresse för matlagning som ska erbjuda allmänheten sin matlagningskonst.

Konceptet går ut på att två amatörkockar lagar mat tillsammans med Björkbackens köksmästare i restaurangköket. Det är en tre-rätters som ska sättas ihop av kockarna själva, med allt från ingredienser till upplägg och servering. Det par som under sin kväll lyckas locka flest gäster, vinner.
Första pris är att vara gratisgäster på ett event på Björkbacken senare.

Lena Möller berättar att hon ofta lagar mat.
- Jag har alltid lagat mycket mat och hemma blir köket också en samtalsplats för familjen när mat ska lagas, säger Lena, sambo med Ulf Bexell.
Deras kompisar är paret Thomas och Maja Swärd:
- När vi umgås lagar vi mat tillsammans och det är Lena och jag som står för matlagningen, säger Thomas som också har mycket matlagning med sig från barndomshemmet.
- Tävlingsmomentet är en liten sporre i sig, men mest roligt är att få laga mat tillsammans och med Björkbackens Köksmästare Kjell Karlsson, säger Thomas Svärd.

- Mästerkockarna är ett spännande koncept som vi ska fortsätta med även i höst, vi har fått mängder av förslag på Mästerkockar vi ska kontakta. Det var spännande att jobba med Micael och Jimmy sist, det blir minst lika spännande att jobba med Thomas och Lena. Så de är varmt välkomna till mitt kök, säger Kjell Karlsson.

Nytt för denna gång är att man direktsänder själva matlagningen via en webbkamera.

- På så sätt kan alla se arbetet i köket. Vi fick idén av en gäst vid förra tillfället, gästerna vill se mer av Mästerkockarna, säger Micael Glennfalk som tagit fram grundupplägget för restaurangen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om