Vimmerbyson bakom film om Amadeus Sögaard

Den Vimmerbybördige sportjournalisten Ola Wenström står bakom den aktuella dokumentären "Amadeus - mer än en son" som handlar om när Carolas och Runar Sögaards son tar klivet ut i offentligheten.

Lotta och Ola Wenström står bakom produktionen av dokumentären om Amadeus Sörgaard som hade premiär på TV3 på torsdagen.

Lotta och Ola Wenström står bakom produktionen av dokumentären om Amadeus Sörgaard som hade premiär på TV3 på torsdagen.

Foto: Privat

Vimmerby2021-01-21 20:50

Ola Wenström är en välkänd profil som programledare inom sportens värld som har jobbat på såväl Radiosporten, TV4 som VSports kanaler. Vad många kanske inte känner till är att han har rötter i Vimmerby.

"Det står Vimmerby i passet och jag har varit massor i stan som barn på alla skollov. Numera är det för min del mest en känsla av något som känns väldigt hemma - om än på distans.", skriver han i ett mail.

Parellellt med jobbet som programledare driver han även ett produktionsbolag tillsammans med frun Lotta kallat Wenström Television. De står bakom dokumentären om Amadeus Sögaard som sänds på Viaplay i dagarna.


Hur föddes idén till dokumentären med Amadeus?

"Redan i somras fick vi nys om att han hade tänkt starta en karriär som artist parallellt med sin fotbollskarriär. Vi valde att börja filma processen, att göra intervjuer och skildra när han avslöjade hela hemligheten för sin mamma. Efter lite övertalning lyckades vi få med tv-bolaget på historien."

Wenström är van vid att jobba i direktsändning, men uppskattar även att ha fått jobba med dokumentären som tagit ett halvår att göra.

"Live är härligt. Men att sitta med månader av finlir, att väga citat och välja bild, är också ett fantastiskt roligt arbete. Det är en annan typ av historieberättande. I vanliga fall är det en form av ögonblicksjournalistik, i det här handlar det om att gå in i rollen som någon slags regissör.", skriver han.

Ola Wenström har rötter i Vimmerby och känner sig fortfarande väldigt hemma i trakten.
Ola Wenström har rötter i Vimmerby och känner sig fortfarande väldigt hemma i trakten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!