Lovisa har jobbat med sitt favoritprogram

Vimmerbytjejen Lovisa Larsson Lamprecht är ett inbitet Farmen-fan. Efter att tidigare ha sett i princip alla säsonger som gått av realityprogrammet har hon nu jobbat sin första säsong i produktionen. "Det har varit så himla kul", säger hon.

Under sommaren har Lovisa Larsson Lamprecht jobbat med tv-programmet Farmen, där deltagarna bor på en bondgård och sköter alla sysslor på gammaldags vis. Sedan får de tävla sig kvar på gården. Nästa säsong sänds efter nyår.

Under sommaren har Lovisa Larsson Lamprecht jobbat med tv-programmet Farmen, där deltagarna bor på en bondgård och sköter alla sysslor på gammaldags vis. Sedan får de tävla sig kvar på gården. Nästa säsong sänds efter nyår.

Foto: Privat

Vimmerby2024-08-17 20:00

Nyheten i korthet

  • Vimmerbytjejen Lovisa Larsson Lamprecht har arbetat som nattvakt i produktionen av det populära realityprogrammet "Farmen".
  • Efter att ha blivit inspirerad av sportprofilen Anna Brolin, bestämde Lovisa sig för att söka sig till Farmen. Hon har haft ansvar för allt från att säkerställa deltagarnas välbefinnande till att kontrollera brandsäkerhet.
  • Lovisa ser fram emot att fortsätta med journalistik och TV-produktion, och skulle gärna testa på att jobba med produktioner som "Robinson" eller "Paradise Hotel".

Till vardags pluggar Lovisa Larsson Lamprecht journalistik och medieproduktion på Linnéuniversitetet i Kalmar. Under den förra hösten kom ett gäng alumner på besök för att föreläsa om sina karriärsbanor och yrkesval. En av dem var sportprofilen Anna Brolin, som i förbifarten nämnde hur det gick till när hon blev ny programledare för det populära realityprogrammet "Farmen" år 2020.

– Under den föreläsningen slog det mig att det skulle passa mig perfekt att jobba med Farmen. Jag älskar djur, är uppvuxen på landet och har börjat tycka att det är väldigt kul med tv och video. Dessutom har jag sett typ alla säsonger av programmet, säger Lovisa och skrattar.

Med den nyfunna insikten vände sig Lovisa till sin pluggkompis för att tydligt manifestera att det var just det hon skulle göra. Hon hade bestämt sig.

– Där och då sa jag till kompisen att "jag och Anna Brolin ska bli kollegor".

undefined
"Som nattvakt får man fixa med mycket av det som inte syns på tv, som att fylla på vatten, kolla att djuren har det bra, kolla brandsäkerhet och sådana saker. De börjar med att vara nattvakt, sen kan man jobba sig uppåt i ledet", berättar Lovisa Larsson Lamprecht.

Så blev det. Efter att ha dragit i olika trådar och tagit kontakt med projektledaren för produktionen blev hon erbjuden en tjänst som nattvakt. Det innebär att Lovisa under sommarens inspelningar i närheten av Skillingaryd har jobbat nattetid med att se till att allt är som det ska på inspelningsplatsen.

– Det handlar mycket om att finnas där för deltagarna om något händer. De bor en bit ifrån Skillingaryd och har ingen möjlighet att kontakta någon, så de får aldrig vara helt ensamma. Som nattvakt får man också fixa med mycket av det som inte syns på tv, som att fylla på vatten, kolla att djuren har det bra, kolla brandsäkerhet och sådana saker.

undefined
Tävlingarna i Farmen avgörs i "Tinget". Den här bilden är från förra säsongen.
undefined
En av inspelningsplatserna i Farmen, som är välkänd för tv-tittarna.
undefined
Den första säsongen av Farmen spelades in i Tunatrakten och sändes 2001. Det var en profilstark säsong, bland annat var Erik Niva och "Farmen-Qristina" två av deltagarna.

Under inspelningstiden har Lovisa även fått utrymme att testa på att filma och fota en del, vilket var en önskan hon hade med sig när hon tackade ja till tjänsten.

Det finns folk som betraktar Farmen som så kallad "skräp-tv", vad tycker du om det?

– Det har gått närmare 20 säsonger och det tänker jag ändå måste vara ett bevis på underhållning, annars skulle man väl lägga ner? Men det är klart att man kan ha olika åsikter när det kommer till dokusåpor och underhållningsbranschen.

Hur hade du själv stått dig som deltagare i programmet?

– Jag hade varit hatad av alla tror jag, så jag hade aldrig ställt upp på det. För mig är det svårt att förstå hur man kan vara en fungerande person med de omständigheterna som deltagarna har, både med kost, dålig sömn och konstant umgänge. Det sociala tror jag hade knäckt mig mest, jag är en person som behöver få vara lite själv ibland, ger Lovisa som ärligt svar.

undefined
Lovisa Larsson Lamprecht studerar journalistik och medieproduktion på Linnéuniversitetet i Kalmar. Utöver Farmen har hon gjort inhopp som reporter på Vimmerby Tidning.

Säsongen som hon har jobbat med har spelats in under sommaren, men kommer att sändas först efter årsskiftet. Utöver den projektanställningen har Lovisa också gjort inhopp som reporter på Vimmerby Tidning, där hon fått testa på en annan typ av medieproduktion. En förhoppning för framtiden är att få fortsätta med journalistiken, men också att testa på att jobba mer med just tv-produktioner.

– Jag jobbar gärna mer med Farmen, men det hade inte varit fel att vara med på produktioner utomlands, exempelvis med Robinson eller Paradise Hotel.

Kan du ge våra läsare något saftigt Farmen-skvaller?

– Tyvärr har jag ju skrivit kontrakt på att inte avslöja för mycket, men jag kan säga att castingen är riktigt bra i år. Det kommer att vara svårt att säga vem man hejar på för det är många sköna karaktärer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!