Madelene kämpade med kosten – det blev vändningen

Madelene Murto från Vimmerby kommer under helgen göra debut i bikini fitness. Men vägen dit har inte varit lätt och hon har kämpat med kosten.

Vimmerbytejen Madelene Murto kämpade länge med kosten och vikten innan hon hittade rätt i Jönköping.

Vimmerbytejen Madelene Murto kämpade länge med kosten och vikten innan hon hittade rätt i Jönköping.

Foto: Privat

Vimmerby2023-06-08 17:00

Hon har länge varit ett träningsfreak och gick ofta till gymmet för att hålla igång kroppen. I början kände Madelene att hon inte fick de resultaten som ville ha och all stress från nattjobb gjorde att hon inte skötte sin kost rätt. Det blev mest skräpmat och godis och sedan åt även Madelene bara en gång om dagen.

– Jag stressade mig igenom hela vardagen och prioriterade träningen före kosten. Jag tänkte bara om jag tränar så får jag resultat, säger Madelene Murto till Vimmerby Tidning.

24-åringen har nu flyttat hem till Vimmerby efter att ha bott i Jönköping ett par år och jobbar i dag med att köra lastbil. Det var i Jönköping som vändningen kom då hon skaffade sig en coach som skulle hjälpa henne med sin träning.

– Det har varit en tuff resa och en jätteomställning med kost och livsstil helt och hållet. Man fick utesluta godsaker och snabbmat och det har varit jättesvårt. Jag är själv den största godisråttan så det har varit svårt att motstå. Det har varit mentalt jobbigt att ställa sig på vikten. Men det varit värt det och resultatet har varit fantastiskt. 

Vad har du för tips till de som kämpar med sin vikt och kost?

– Det jag kan tipsa om är att försöka ha disciplin och att man äter sina måltider. Sedan är vilodagarna efter gymmet också väldigt viktigt så allt måste funka. Man ska inte tänka mycket på vikten, det är bara en siffra. Viktigt att ha mål och göra det som känns bäst för en själv. Alla kroppar svarar olika. Viktigt att man äter och dricker som man ska. Jag känner att jag aldrig haft någon ätstörning men det är det som är de farliga att man kan hamna i. 

undefined
Madelene uppmanar alla som kämpar med sin vikt och kost att äta sina måltider och göra det som känns bäst för en själv.

Att skaffa en coach är ett annat råd som Madelene vill ge.

– Jag tycker absolut att man ska hitta en coach eller någon person som kan peppa en och säga att det ser bra ut. Viktigt att man får ett kostschema från sitt coach som är anpassat till en själv så man inte hittar något annat från nätet.

undefined
Nu ska hon tävlingsdebutera i bikini fitness.

Efter Madelene Murtos träningsresa så ska hon nu till helgen göra tävlingsdebut i bikini fitness. Det var en kompis som inspirerade henne att ta sig an tävlingsformen. 

– Jag tyckte hennes fysik var så intressant och jag ville se hur långt jag kunde gå. Jag har varit med och tittat när hon har tävlat innan och det var en sådan härlig vibe. Det stank självsäkerhet över hela stället. Det ska bli kul att se nu när jag ska tävla.

Madelene Murto är idag 24 år gammal och jobbar med att köra lastbil.
Madelene Murto är idag 24 år gammal och jobbar med att köra lastbil.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!