Vimmerbytjejen Matilda lever sitt drömliv i Stockholm

Sedan Vimmerbytjejen Matilda Strömdahl för några år sedan lämnade hemstaden Vimmerby har hon hunnit med mycket. Nu lever hon sitt drömliv i Stockholm, med anställning inom skönhetsbranschen som Influencer Marketing Lead på Bianca Ingrossos bolag.

Matilda Strömdahl är uppvuxen i Vimmerby, men lever nu sitt drömliv i Stockholm. "Det är i Vimmerby jag kan landa och hämta energi. Jag älskar Vimmerby och hade inte
kunnat tänka mig en bättre stad att växa upp i", skriver hon.

Matilda Strömdahl är uppvuxen i Vimmerby, men lever nu sitt drömliv i Stockholm. "Det är i Vimmerby jag kan landa och hämta energi. Jag älskar Vimmerby och hade inte kunnat tänka mig en bättre stad att växa upp i", skriver hon.

Foto: Privat

Vimmerby2023-05-21 19:00

När Matilda Strömdahl, 25, tog studenten från programmet Samhäll Media på Vimmerby Gymnasium år 2016, lämnade hon snabbt det trygga Vimmerby för att ta sig an nya utmaningar. Den första flytten styrdes av studiemotivation.

"Jag flyttade till Kalmar för att utbilda mig och gick en 3-årig utbildning på mediekreatörsprogrammet på Linnéuniversitetet", skriver hon i en mejlintervju med Vimmerby Tidning.

Vid sidan av studierna jobbade Matilda extra på kvällar och helger, men inte för att lägga pengar på hög, utan för att investera i upplevelser. Varenda krona fick gå till och upptäcka nya platser, kulturer och människor. Visst kostar det en del att resa, men det har gjort henne desto rikare på erfarenheter.

"Pengar kommer och går, men jag kommer aldrig att vara 25 igen och sitta i en villa utanför Barcelona och dricka vin med mina barndomsvänner och dansa till Carola", skriver Matilda.

Med plugget avklarat gick nästa flyttlass till huvudstaden. Där blev hon headhuntad till miljonbolaget CAIA Cosmetics, där entreprenören och influencern Bianca Ingrosso är medgrundare. 

"Det innebär att jag inte sökte någon roll, utan de ringde och hade hört mitt namn i branschen och ville veta mer".

Efter det där telefonsamtalet och flera intervjuer med grundarna gick allt snabbt, vilket är ett resultat av att Matilda jobbat hårt och lyckats bra med att bygga sitt varumärke inom branschen. Inom en vecka hade hon landat sitt drömjobb som Influencer Marketing Specialist på företaget. 

Nu sedan ett halvår tillbaka är Matilda befordrad till Influencer Marketing Lead Germany, vilket bland annat innebär att hon arbetar mycket med att boka kampanjer med tyska kreatörer, och att skapa varumärkeskännedom på den tyska marknaden. Med den jobbtiteln är ingen dag den andra lik. Ena dagen kan hon jobba administrativt med att följa upp och utvärdera samarbeten, medan hon nästa dag kan sitta i en brandad CAIA-helikopter med några av Tysklands största kreatörer.



Men även om Matilda Strömdahl lever ut sin dröm, vilket hennes följare i viss utsträckning kan ta del av på sociala medier, kan det flitiga arbetet göra att hennes privatliv ibland blir lidande.

"Jag jobbar extremt hårt och är väldigt karriärsinriktad vilket gör att jag i perioder offrar väldigt mycket privat. Jag förstår att det kan bli en viss bild många kan få av det jag delar med mig av på sociala medier, att det ser så 'flashigt' ut som min mamma brukar säga, men det är otroligt hårt arbete bakom varenda detalj."

Och när Matilda känner att hon behöver en paus för att ladda batterierna har hon fortfarande hemstaden nära om hjärtat. Där har hon sin familj och dessutom flera barndomsvänner. Hon har tidigare spelat fotboll i Vimmerby IF.

"Det är i Vimmerby jag kan landa och hämta energi. Jag älskar Vimmerby och hade inte kunnat tänka mig en bättre stad att växa upp i."

Sin egen barndom i den lilla staden ser Matilda Strömdahl därför tillbaka på med stor tacksamhet.

"I Vimmerby var jag alltid fri, det var tryggt och det gav mig en otroligt fin uppväxt, säsongskort varje sommar på Astrid Lindgrens Värld tillsammans med mina barndomsvänner. Jag hade velat ge mina barn det också, så dörren tillbaka till Vimmerby är absolut inte stängd".

Matilda Strömdahl, 25, jobbar med skönhetsmärket CAIA Cosmetics i Stockholm. Där är ingen arbetsdag den andra lik.
Matilda Strömdahl, 25, jobbar med skönhetsmärket CAIA Cosmetics i Stockholm. Där är ingen arbetsdag den andra lik.
Matilda Strömdahl

Ålder: 25 år.

Bor: Stockholm.

Fritidsintressen: När jag inte jobbar så tränar jag, umgås med vänner, upptäcker Stockholms alla olika restauranger och fik, och ges det tillfälle så reser jag och upptäcker nya platser och kulturer.

Framtidsplaner: Min största dröm i livet är att bli mamma och få bilda en familj. Jag har en dröm att flytta till Italien i 3 månader och lära mig språket, kulturen och laga en otrolig pasta pomodoro. Jag vill gifta mig och jag vill köpa mig en bostadsrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!