Vimmerbyungdomar i dramatisk bussolycka

Bussen sladddade av vägen, välte och gled i riktning mot vattnet men stoppades av några träd som stod intill ett hus.Två Vimmerbyungdomar undkom med blotta förskräckelsen vid bussolyckan på den glashala slingrande vägen i norra Norge på onsdagsmorgonen.

Bussen stoppades av träden och huset, annars hade den kunnat glida ner i vattnet. Vimmerbyungdomarna undkom med blotta förskräckelsen.

Bussen stoppades av träden och huset, annars hade den kunnat glida ner i vattnet. Vimmerbyungdomarna undkom med blotta förskräckelsen.

Foto:

Vimmerby2010-12-03 07:17


- Vi blev lite chockade och så där, men det gick bra med oss i alla fall, säger Rickard Nilsson när vår tidning når honom efter den dramatiska upplevelsen han och flickvännen Olivia Karlsson var med om.
De var tidigt på onsdagsmorgonen på väg från Senijahopen till Tromsö för att flyga därifrån till Oslo.
I en nedförsbacke på väg mot Fjordgård centrum tappade chauffören kontrollen på fordonet med tolv passagerare och sladdade av vägen. Bussen välte och började glida ner mot vattnet i fjärden.
- Men den stoppades av några träd som stod precis intill några hus, berättar Rickard Nilsson.

Höga branter
Tur i oturen kanske att det var just där bussen sladdade av vägen.
- Det var inte så brant där, och vattnet såg inte så djupt ut heller, men innan hade vi passerat höga branter, säger Rickard Nilsson.
Bussen blev liggande mot träden och passagerarna tvingades krypa ut genom luckor i taket. Vindrutan slogs också sönder så att passagerare kunde ta sig ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om