Vindskydd och politikertrams, tycker Glennfalk

Kommunalrådet Micael Glennfalk anser att KD går för snabbt fram när partiet slår fast att det inte går att minska kostnaderna för omsorgen och socialnämnden.

Vimmerby2011-03-18 07:28

- Om nu Vimmerby kommuns kostnader ligger 40 miljoner kronor över jämförbara kommuner, tror då KD att man kan hämta de pengarna överallt utom i omsorgen och i socialen, där KD har ordförandeposterna? säger Glennfalk.
Han pekar på att omsorgsnämnden överträtt sin budget med 25 miljoner de senaste fyra åren och tycker att det finns skäl att också den förvaltningen än en gång ser över vad som kan göras åt ledarskap, strukturer sparmedvetenheten i organisationen. Samma sak inom socialen.
- Socialnämnden ska fortsätta jämföra sig med hur andra kommuner jobbar när det gäller försörjningsstöd. Kanske det finns saker att lära, eftersom andra kommuner kan göra andra tolkningar av regelverket än man gör i Vimmerby, säger han.
Han ger KD rätt i att det går att spara på den centrala administrationen.
- Det hoppas jag att dialogen med förvaltningarna ska visa, även om nu KD vill profilera sig i tidningen i förväg, trots att det kanske skapar mer oro än lugn.
- Vi står inför en stor IT-investering som till en början blir kännbar, för att därefter ge effektiviseringar. När den är gjord förväntar jag mig att större krav kan riktas mot att minska administrationen tvärs över hela kommunkoncernen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om