Vinnaren: "Kom en liten tår"

Att vinna priset för årets bästa värdskap är stort i turiststaden Vimmerby. Fråga bara Lars-Göran Johansson på Vimmerby Camping. ”Häftigt och hedrande. Det kom en liten tår i ögat”, säger han.

Lars-Göran Johansson på Vimmerby Camping förärades med priset för Årets Värdskap på Vimmerbygalan.

Lars-Göran Johansson på Vimmerby Camping förärades med priset för Årets Värdskap på Vimmerbygalan.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-03-23 11:00

Man ska ju lägga av när man är på topp, sägs det. Och då kan man nog tycka att Lars-Göran Johansson, eller om du kanske känner honom bättre som Lasse på Nossen eller Nossen-Bossen, valde rätt tillfälle att sälja sin campinganläggning. För på fredagskvällens Vimmerbygala tilldelades han priset för Årets Värdskap.

– För mig handlar ett gott värdskap inte bara om hur man är i arbetet och mot turisterna, utan lika mycket om hur vi förhåller oss till varandra.

– Jag försöker måna om Vimmerby och gillar när det händer saker. Det bästa är när man har skapat ett ”wow” hos personen man möter, det gäller att överträffa människors förväntningar, inte bara leva upp till dem.

För fem månader sedan sålde Lasse verksamheten till Elisabeth Wolmeryd och Vimmerbybördige Hampus Thorstensson, men Lasse kommer jobba kvar hos dem under 2019.

– Jättebra, nu kan jag komma och gå lite som jag vill, säger han och skrattar.

– Det känns så bra att ha sålt just till dem. Jag fick erbjudande från ett par stora aktörer i branschen, men jag ville att de nya ägarna skulle brinna för Vimmerby och att det skulle kännas rätt i hjärtat hos mig.

Vad händer efter tiden med Vimmerby Camping?

– Jag fyller 61 år snart, så det blir nog inga större projekt. Jag är ordförande i Camping Småland och sitter med i turistbolagets styrelse. Dessutom har jag köpt husbil och planerar att se mycket mer av Sverige.

– Sedan kanske man hittar på något roligt för stan, det vet man ju inte, säger Lasse hemlighetsfullt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om