Vinter - men ingen snöjour

På torsdagsmorgonen ställdes Vimmerbyborna inför konkreta följder av den bortsparade snöjouren i mars och oktober månad.
Vimmerby Gata som tagit med sig de kommunala direktiven in i nya bolaget körde i gång klockan 07.00.
Samtidigt anser Samhällsbyggnadsavdelningen att ansvaret att sköta snöröjningen ligger hos Vimmerby Gata AB.

Kungsgatan strax före klockan 10. Gott om uppkörda spår, men ännu ingen egentlig röjning. "Förfärligt" tycker upprörda Vimmerbybor. "Vi följer givna direktiv" försvarar snösvängen.

Kungsgatan strax före klockan 10. Gott om uppkörda spår, men ännu ingen egentlig röjning. "Förfärligt" tycker upprörda Vimmerbybor. "Vi följer givna direktiv" försvarar snösvängen.

Foto:

Vimmerby2013-03-22 07:12


Oplogade gator, flera decimeter snö på gång- och cykelvägar och knappt ett snöröjningsfordon igång. Den verkligheten mötte  de morgontidiga kommuninvånarna på torsdagen.
Flera upprörda medborgare har hört av sig till vår tidning och påtalat brister och framförallt den sena röjningen.
- Jag tog mig knappt hem från jobbet, och när jag ringer till ansvariga på kommunen skyller de bara ifrån sig och säger att det är någon annans ansvar. Det får inte vara så här. Vi betalar faktiskt för det här, säger en kvinna med nattarbete som vi talat med.

Röjning från 07
Sedan tre månader ansvarar Vimmerby Gata AB för snöröjningen. Där gick de flesta fordon igång vid ordinarie arbetstid, klockan 07.00.
Det bottnar i gamla teknik- och servicenämndens besparing från hösten 2011. Då beslutade nämnden, som då var politiskt ansvarig för snöröjningen, att begränsa beredskapen till november-februari för att spara pengar. Snöröjning utanför ordinarie arbetstid togs bort för mars och oktober.
Hittills har vi klarat oss utan snöoväder i de månaderna. Fram till de senaste dygnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om