I december kom nyheten att Stadshotellet och Vimmerby Spritfabrik startat ett nytt samarbete för att öppna en nischad ginbar. Syftet beskrevs då som en vilja att ge gästerna en unik upplevelse och samtidigt lyfta fram lokalt hantverk.
Den nya ginbaren öppnar för allmänheten på fredagen, men redan på torsdagskvällen var ett 70-tal särskilt utvalda personer inbjudna till en "VIP-invigning."
– De ska få testa vårt nya koncept, kan man säga. Det handlar om kunder till Vimmerby Spritfabrik, näringslivet och stammisar. Vi hoppas att det blir en härlig kväll, säger hotellchefen Martina Bergqvist till Vimmerby Tidning.
Stadshotellet satsar alltså, från och med nu, på en renodlad ginbar istället för en traditionell bar med alla möjliga drinkar.
– Vi har gjort i ordning vår befintliga bar och rustat upp den med lite ny inredning och så. Tillsammans med Vimmerby Spritfabrik har vi satt ihop ett koncept med 11 olika typer av gindrinkar. Det är den ordinarie menyn men ibland kan det tillkomma gästspel med nya smaker efter säsong, säger Martina Bergqvist.
Hur tror du att intresset för en nischad bar ser ut i Vimmerby med omnejd?
– Vi har bara fått positiva vibbar sedan vi gick ut med det. Jag tror kanske också att vi har hittat vår grej, att vara nischade tycker vi passar oss bra eftersom vi verkligen kan säkerställa kvaliteten. Vi hoppas att det ska slå väl ut och bli en succé, och jag ser det som ytterligare ett steg mot att bli en destination som folk vill besöka året om och inte bara på sommaren.
Kan man alltså bara beställa gindrinkar?
– Om man absolut vill ha någonting annat så tror jag nog att våra bartenders kan fixa det, men på drinkmenyn och i vår marknadsföring så är det gin som gäller från och med nu.
Har du någon egen favorit på menyn?
– Den vi tycker är roligast är faktiskt ett samarbete mellan tre lokala aktörer, i och med att Korka kvarns äppelmust finns med. Den är cool, och sen måste jag säga att den finaste för ögat är violdrinken, säger Martina Bergqvist.