Visar designprocess på Möbelmässan

Designstudenter från Linnéuniversitetet i Växjö deltar i möbelmässan Stockholm Furniture & Light Fair 2014 - världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och ljusdesign.
- Det ska bli väldigt spännande och det här är ett bra tillfälle för oss att visa vad vi gör, prata produkter och knyta kontakter, säger andraårsstudenten Magdalena Svensson från Frödinge.

Vimmerby2014-02-03 07:15


I morgon öppnar möbel- och ljusdesignmässan Stockholm Furniture & Light Fair 2014. På mässan, som pågår till den 8 februari, deltar cirka 750 företag och dessutom oetablerade formgivare och 37 designskolor från 16 länder.
Att få åka till mässan i Stockholm, känns inspirerande tycker Magdalena Svensson, uppvuxen i Frödinge och andraårsstudent på den treåriga Designutbildningen på Linnéuniversitetet.
- Möbelmässan är ett bra tillfälle för oss att synliggöra våra designutbildningar. Därför lägger vi stor vikt vid monterns utseende då den ska leva upp till kvalitén på våra utbildningar, säger hon.
De 14 andraårseleverna vid Institutionen för Design vill med sin monter "A way of thinking" visa att design är en process och ett pågående tankearbete, att design inte bara är färdig, vacker yta utan råmaterial, tankar, skisser och idéer, som ligger bakom varje projekt.
- Design är ett arbete i ständig rullning, det är bland annat därför alla podier är försedda med hjul, som små fordon. Vi har också valt den rosa färgen till montern för att den sticker ut. Det gäller att synas på en sån här stor mässa och rosa är en färg som alla har en åsikt om. Antingen hatar man den eller så älskar man den.
På möbelmässan visas ett urval av de arbeten som skapats på Linnéuniversitetets institution för design.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om