Visfestivalen livesänds – de får komma in i ruinen

Årets visfestival kommer, likt förra året, att kunna ses via Vimmerby Tidnings hemsida vimmerbytidning.se. Även i år får en mindre publik komma in i ruinen.

Det är i dagsläget oklart hur många som får sitta i publiken inne i ruinen. Men en sak är klar, det kommer inte att se ut som på bilden som är en arkivbild.

Det är i dagsläget oklart hur många som får sitta i publiken inne i ruinen. Men en sak är klar, det kommer inte att se ut som på bilden som är en arkivbild.

Foto: Sofia Hårdänge

Vimmerby2021-05-14 18:00

Årets visfestival kommer att sändas live med förstudio och cirka tre timmars konsert, precis som förra året. 

– För oss är det ju aldrig ett alternativ att ställa in, även om vi så får spela för två personer. Självklart är ju live på plats det unika med Visfestivalen, men att livesända var faktiskt ett väldigt uppskattat alternativ och kul att vi kan göra det i år igen. Vi kommer självklart släppa in så mycket publik i ruinen som restriktionerna tillåter, säger Calle Åstrand, vd för Visfestivalen i ett pressmeddelande.

När vi senare når Calle Åstrand på telefon kan han avslöja vilka som kommer att få sitta i publiken.

– Förra året satt vård- och omsorgspersonal i publiken, men i år tänker vi försöka få tag i de största festivalfansen som kanske har längtat mest efter att gå på festivalen. Det är vårt mål, både för fansens skull och för artisternas. Artisterna har längtat efter sin publik.

undefined
Calle Åstrand hoppas kunna avslöja årets artister inom en snar framtid.

Calle Åstrand har ingen aning om hur många åskådare som kommer att få släppas in i ruinen under festivaldagarna den 16 och 17 juli. Det beror på vilka restriktioner och regler som gäller just då.

Det är inte heller klart vilka artister som kommer att uppträda under årets festival.

– Jag hoppas att allt ska vara klart nästa vecka. Jag vågar inte säga något förrän kontrakten är påskrivna, säger Calle Åstrand som lovar att återkomma så fort allt är färdigt.

Livesändningen av Visfestivalen är en samproduktion av flera olika parter, bland annat Öst media där Vimmerby Tidning ingår. Festivalen går att följa via vimmerbytidning.se, vt.se, nt.se, corren.se, Västervik framåts hemsida, bland annat.

– Det är jätteroligt att vi ännu en gång kan bjuda våra läsare att ta del av den anrika visfestival där så många folkkära trubadurer, musikanter och visdiktare uppträtt genom åren. Verkligen roligt, säger Daniel Söderqvist, chefredaktör på Vimmerby Tidning.

Niklas Lind, marknadschef på Västervik framåt, har fått uppdraget att samordna livesändningen.

– Själva sändningen kommer att filmas av Öst media, och Live audio group sköter i sedvanlig ordning ljudet för Visfestivalen. Nu ska vi börja titta på att få ihop en bra produktion för tittaren så att man både får en skön förstudio, men naturligtvis en härlig artistkväll på ett så bra sändningssätt som möjligt, säger han.

undefined
Visfestivalen livestreamas för andra året i rad. Bilden är en arkivbild från i fjol.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!