Visionen för Vimmerby växer fram

Visionen är att bygga världens bästa Vimmerby. Det grundläggande dokumentet är sex sidor med fyra övergripande mål. Kommunen ska bli friare, tryggare, grönare och mer företagsam.

Vimmerby2012-11-19 07:16

Det är Vimmerbyalliansens förslag till kommunens visioner för de närmaste åren.
- Det kan kanske tyckas tunt, men det här är det övergripande styrdokumentet. Det viktiga sedan blir motsvarande dokument på nämndnivå, där kommer arbetet med visionerna att konkretiseras, säger kommunalrådet Micael Glennfalk, M.
För att Vimmerby ska bli friare ska bland annat de äldres valmöjligheter öka. Inom fyra år ska 30 procent av hemtjänsten utföras av företag inom LOV, lagen om valfrihet.

Grönare kommun
Barnfattigdomen ska minska till 2014 och där vill kommunen till att börja med ta sig upp bland landets 100 bästa enligt Rädda Barnens ranking.
Trygghet innebär bland annat närvaro av polis, hög kvalité på välfärdstjänster och att invånarna själva kan välja.
För en grönare kommun sätts målet att minska energiförbrukningen med 25 procent till 2016. Samtidigt ska cykelvägarna blir 25 procent fler. En biogasmack senast 2015 är ett annat delmål.
För ett mer företagsamt klimat ska kommunen öka i tillväxt mer än andra i regionen, det ska vara lättare att starta företag och växa och kommunens myndigheter och service ska vara bra och främja företagssamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om