Vitsippan utreds för nya gruppboendet

Kommunstyrelsen har pekat ut ett nytt område för det nya gruppboendet. Men Centerpartiet håller inte med - och vill se en byggnation vid Pistolsmeden. - Det är viktigt att få ett boende som är likt Näs, motiverar kommunalrådet Micael Glennfalk (M).

Förklaring av kartan Röd - Gästgivarehagen. Ursprungliga tanken som inte kommer att förverkligas. Detaljplanen medger inte bygglov.  Blå - Gamla Vitsippan. Kommunstyrelsens förslag där en geologisk undersökning nu kommer att genomföras.   Grönt - Pistolsmeden. Centerpartiets förslag där man tänker sig sex lägenheter för gruppboende på markplan och 20 allmänna lägenheter.

Förklaring av kartan Röd - Gästgivarehagen. Ursprungliga tanken som inte kommer att förverkligas. Detaljplanen medger inte bygglov. Blå - Gamla Vitsippan. Kommunstyrelsens förslag där en geologisk undersökning nu kommer att genomföras. Grönt - Pistolsmeden. Centerpartiets förslag där man tänker sig sex lägenheter för gruppboende på markplan och 20 allmänna lägenheter.

Foto:

Vimmerby2014-05-21 07:11


Allt var klappat och klart för ett nytt gruppboende i Gästgivarehagen. Men efter att grannarna protesterat går inte kommunen vidare med den planändring som krävs för att få bygglov.
Istället kan gruppboendet komma att byggas ett långt stenkast därifrån. Under gårdagens sammanträde pekade kommunstyrelsen ut området Lansen (tidigare Vitsippan) för det nya gruppboendet med sex lägenheter.
Kommunstyrelsen har tidigare fattat ett beslut om att sälja den berörda marken till Håkan Carlsson, men nu skriver man om köpeavtalet.
- Det här är det absolut bästa alternativet. Det är nära till stan, en lugn miljö och nära till rekreation. Håkan kan genomföra sina planer ändå och jag tror att de ligger fast, säger Micael Glennfalk.

"En elegant lösning"
Vitsippan var också Socialdemokraternas ursprungliga förslag, som nu ska genomgå en geologisk undersökning innan beslutet fattas. Alla närvarande KS-partier var överens, förutom Centerpartiet som vill se en byggnation vid Pistolsmeden.
- För oss moderater är det inte aktuellt att ersätta boendet vid Näs med ett hyreshus. Det är fel att erbjuda ett annat boende när vi tvångsförflyttar de här brukarna.
Vimarhem hade planer på ett trevåningshus med gruppboende med sex lägenheter och 20 allmänna lägeneter vid Pistolsmeden. De lade kommunfullmäktige på is när man i januari 2013 beslutade att Vimarhems nästa byggnation ska vara ett trygghetsboende.
- Att vi inte får bygglov för Gästgivarehagen öppnar nya möjligheter och då tycker vi att Pistolsmeden är ett elegant alternativ. Vi ser även att vi skulle kunna finansiera byggnationen inom Vimarhems ramar, säger centerpartisten och Vimarhems styrelseordförande Magnus Danlid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om