VITTNE: 21-ÅRINGEN RAMMADE POLISBIL UNDER FLYKTEN

Med dragna vapen försökte en polispatrull få stopp på den vilda biljakten på onsdagseftermiddagen. Den jagade 21-åringens svar blev att ramma polisbilen och köra vidare i hisnande fart i centrala Vimmerby. 300 meter senare frontalkrockade han med en annan bil.

När en polispatrull, med dragna vapen, försökte stoppa den 21-årige Vimmerbybon i MaterialMännen-rondellen i Vimmerby, rammade denne polisbilen och drog vidare i hög fart. Polisbilen fick skador både i fronten och på ena sidan.

När en polispatrull, med dragna vapen, försökte stoppa den 21-årige Vimmerbybon i MaterialMännen-rondellen i Vimmerby, rammade denne polisbilen och drog vidare i hög fart. Polisbilen fick skador både i fronten och på ena sidan.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2017-11-09 06:00

På vår tidnings hemsida rapporterade vi under hela onsdagseftermiddagen och kvällen om den vilda polisjakt som gick genom de centrala delarna av Vimmerby strax efter lunch.

Polisen fick span på en 21-årig man, hemmahörande i Vimmerby, som färdades i en bil registrerad på en annan ung man i en Stockholmsförort.

21-åringen var misstänkt för att ha begått minst ett brott tidigare under dagen. Detta ska ha skett i Hultsfred, vilket bekräftades av polisen på onsdagskvällen.
När polisen fick syn på mannen och bilen i Vimmerby tog man upp jakten för att få stopp på 21-åringen.

Ett vittne berättar nu vad som föregick kraschen i korsningen Falkängsgatan/Östra Tullportsgatan, där 21-åringen frontalkrockade med en annan bil, smet från platsen men greps i ett angränsande villakvarter bara minuter senare.

– Jag var på väg till MaterialMännen och lade märke till en polisbil som körde ovanligt sakta mot rondellen. I rondellen hoppade helt plötsligt en av poliserna ur bilen, drog sitt vapen, riktade det mot en blå Passat och skrek ”stanna”.
– Passaten kom från Södra Industrigatan och svängde in på Falkängsgatan, men istället för att stanna ökade den farten, rammade polisbilen och drog iväg.

Flykten fortsatte sedan i hög fart längs Falkängsgatan, men tog alltså stopp i korsningen vid Östra Tullportsgatan.
Enligt ögonvittnet var det en målad polisbil och en civil polisbil som tog upp jakten, men ytterligare minst en polispatrull deltog i gripandet bara minuter senare.

Den 21-årige Vimmerbybon misstänks än så länge för minst fyra brott - det handlar om grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri samt smitning.
– Vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen anhölls 21-åringen, meddelar Fredrik Bratt, presstalesperson på polisens regionledningscentral.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om