Vivi - glädjespridaren

"När man går från Vivi är man glad." Mer behövs egentligen inte sägas. Vivi Möller gör massor av människor glada varenda dag bara genom sitt sätt att vara. - Oj, det är nästan som på film, säger hon när hon får veta att hon är vår första glädjespridare.

Vimmerby2009-02-11 07:12


Vivi Möller var det första namn vi fick, när vi började leta glädjespridare och eldsjälar. Och det var bara början. Det var flera som tyckte att just hon var värd lite extra uppmärksamhet för sitt sätt att vara.
"Hon är världens bästa lyssnare. Hon har ett sätt som gjort henne så oerhört omtyckt och hon är enastående bra på att visa att hon bryr sig", är en kommentar bland många.

Riktiga samtal
Snart förstår man att det som pågår bakom disken i hennes butik Rosenkransen är något utöver gränsen för det vi brukar kalla serviceminded. Visst blir hon glad om samtalen en anings aning kommer in på kläder och visst finns det stammisar som åker från Simrishamn, Linköping eller andra håll för att hitta något snyggt på hennes "desperata stången" och nog brinner hon för design och formgivning och snackar gärna sånt - men det verkar vara lika viktigt för kunderna att komma in och prata som att handla.
- Hos Vivi blir det alltid goda samtal, riktiga samtal. Ibland om ledsamheter, då reder vi ut det. Men det blir så mycket skratt också, säger Runa Olsson, som precis piggat upp sig med en ärtgrön jumper och en stunds prat.
Gränsen mellan kunder och vänner har blivit flytande. Under vårt samtal kommer Marie Louise Eriksson förbi med en burk skorpor och en kruka med pärlhyacintlökar. Så där, bara.
- Igår fick jag jättegod mat av Marie Louise. Ja, du ser. Jag har världens bästa jobb där jag får babbla och får så får jag så mycket tillbaka, säger Vivi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om