VMS firade 90 år

Idag bjöd Vimmerby MS in till öppet hus i Gnagaredalen för att fira klubbens 90-års jubileum.

Gamla och nyare motocrosscyklar fanns på plats.

Gamla och nyare motocrosscyklar fanns på plats.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2016-10-16 12:50
Mycket folk kom för att fira högtidsdagen. De fick bland annat ta del av ett anförande från Vimmerbys mångårige kommunalråd Bengt Johansson som haft en hel del att göra med klubben genom åren. Särskilt på 80- och 90-talet då flera stora tävlingar i främst motocross arrangerades av VMS.
– Jag ska främst gå igenom de 15 senaste åren i klubbens historia eftersom det gjordes en komplett redogörelse av de första 75 åren i den jubileumsskrift som utkom i samband med det jubiléet, sa Bengt och fortsatte:
– Ett bestående intryck från genomgången av verksamhetsberättelserna är att klubben haft många trogna medlemmar som lagt ner ett stort jobb genom åren. Likså har framgångarna på tävlingsbanorna för de aktiva varit stora, men ingen nämnd, ingen glömd, sa Bengt som även delgav några personliga minnen.
– Många kommungubbar reagerade på att hugga ner 25-30-årig skog när den nya folkracebanan skulle byggas 1984. De hade svårt att inse vad folkracen skulle generera i inkomster på sikt.
I klubbstugan bjöds det även på kaffe och tårta och utanför var det korvgrillning. Där fanns även bilar och motorcyklar till beskådan. Conny Samuelsson fanns på plats med ett par gamla cyklar och berättade om dem.
Kjell Fransson visade upp sitt senaste projekt en Renault Alpina från 1978 som han gjort i ordning och hoppas få godkänt att tävla med snart.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om