Wetterströms Glass växlar upp med soppa

Wetterströms tar steget från de begränsade glassiga månaderna till året-runt-öppet. Med matigare koncept. ”Lokalerna är för bra för att stå tomma så många månader per år”, säger Hanna Dahl, som ansvarar för försäljningen.

"Lokalerna är för bra för att bara ha öppet några månader". Lena Dahl och Hanna Dahl satsar på helår.

"Lokalerna är för bra för att bara ha öppet några månader". Lena Dahl och Hanna Dahl satsar på helår.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-10-04 20:00

Efter fyra års glassförsäljning på torget öppnade Lena Dahl Wetterströms Glasscafé i Vimmerby 2015.

Dottern Hanna Dahl jobbar med försäljningen, som tidigare varit begränsad till sommarmånaderna. Men från och med nu satsar man fullt ut och börjar servera lunchsoppa med säsongstema.

– Lokalens placering mitt i centrum vid torget kan inte bli bättre, och det är synd att inte använda dem mera.

Vad är skälet till att ni tidigare bara haft öppet några månader per år?

– Logistik och praktiska skäl, vi har haft svårt att få till det, helt enkelt. Men vi har pratat om olika alternativ för att ha mera öppet ända sedan vi drog igång det här.

Under sommaren har man testat glass i lösvikt, där kunderna själva får ta sin glass med tillbehör och betalar efter vikt. Det har ökat försäljningen. En dryg veckas sopp-test har också slagit väl ut.

– Vi funderade helt enkelt på vad som finns i Vimmerby, och vad som inte finns. Soppa är något som många gillar, det är värmande, mättande och lätt att ta med sig och det har gått bra i flera andra städer. Antingen kan man sitta här och äta, eller också ta den med sig. Allt man tar med sig är komposterbart och sopporna är lagade från grunden med närproducerade varor. Just nu går karljohansoppan och jordärtskocksoppan bäst.

Ambitionen är helårsöppet med fokus på glass under somrarna och soppa resten av året.

– Till en början har vi ekologiska grönsakssoppor, men det kan säkert komma att utökas. Nu provar vi oss fram och ser hur det går.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!