16-åriga Wilda blev påkörd: "Allt gick väldigt fort"

Det var 16-åriga Wilda Karlsson som blev påkörd av en A-traktor vid Nossen i lördags kväll. Foten är bruten och har opererats.

Wilda Karlsson bröt foten på flera ställen när hon blev påkörd av en A-traktor i helgen.

Wilda Karlsson bröt foten på flera ställen när hon blev påkörd av en A-traktor i helgen.

Foto: Magnus Grimstedt

Vimmerby2023-04-24 20:00

Lördagskvällen fick ett väldigt tråkigt slut för 16-åriga Wilda Karlsson från Frödinge. Hon var en av många ungdomar som var på plats vid Nossen i Vimmerby. 

Wildas mamma Gitte Karlsson säger till Vimmerby Tidning att Wilda har berättat att det var kaosartat på platsen i lördags kväll med massor av folk, hög musik, bilar och mopeder. I tumultet blev Wilda påkörd när av en backande A-traktor vid 23-tiden.

– Hon stod och pratade med sina kompisar och såg inte ens bilen närma sig, allt gick väldigt fort. På något sätt fastnade hon i bakdäcket och följde med däcket runt. Hon kände att hon inte kunde stödja på foten och förstod direkt att det var illa, säger Gitte Karlsson.

Mamma och storebror följde med Wilda till akuten i Västervik där det efter röntgen och andra undersökningar kunde konstateras att foten var bruten på både in- och utsida samt att en sena hade slitits av. Foten opererades under söndagen och nu väntar flera veckor med gips och kryckor för Wilda.

Trots allt mår Wilda ändå ganska bra, berättar Gitte Karlsson.

– Hon är hemma och vilar nu. Hon har stort gips och skruvar från båda sidorna i fotleden i två veckor till att börja med.

 Den otäcka händelsen kunde ha slutat mycket värre. 

– Man tänker att hon ändå hade tur i oturen. Och enligt sjukhuset ska hon bli helt återställd i foten, säger Gitte Karlsson. 

Händelsen är polisanmäld och föraren, en kille i övre tonåren, är misstänkt för vållande till kroppsskada. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!