Willys etablering går framåt – letar butikschef

Butikskedjan Willys håller på att etablera sig i Vimmerby. Bygget håller på att komma på plats och nu börjar kedjan söka efter butikschef. "Det går bra med etableringen i Vimmerby, de inblandade jobbar för fullt med den", berättar Louise Hulgaard, kommunikatör på Willys, via mejl.

Willysbutik i Vimmerby håller på att komma på plats. Och redan nu söker kedjan efter butikschef. "Det är så pass tidigt i processen att det ännu inte gått ut någon annons, därför vet vi ännu inte hur stort intresset kommer att bli eller om någon av de sökande är från Vimmerby", skriver Louise Hulgaard på Willys.

Willysbutik i Vimmerby håller på att komma på plats. Och redan nu söker kedjan efter butikschef. "Det är så pass tidigt i processen att det ännu inte gått ut någon annons, därför vet vi ännu inte hur stort intresset kommer att bli eller om någon av de sökande är från Vimmerby", skriver Louise Hulgaard på Willys.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-05-29 06:00

Vid Vimmerbyallén håller butiken på cirka 3 000 kvadratmeter på att ta form. Projektledare Daniel Karlsson på Byggklason är nöjd över utvecklingen sedan byggstarten i höstas. 

– Det flyter på bra och nu börjar det synas att det händer lite också. För tillfället så håller vi tidsplanen, sedan kan det alltid hända grejer, säger han.

Bygget beräknas vara klart i slutet av året och enligt Louise Hulgaard kommer öppningen därefter ske inom några månader.
– I dagsläget kan vi inte kommunicera något exakt öppningsdatum, men vi räknar med öppning någon gång under tidig vår 2025.┣

undefined
"Tidplanen ligger kvar", säger Daniel Karlsson, projektledare på Byggklason och menar att bygget hittills flyter på bra.


Initialt var målet att butiken skulle stå klar redan förra året men bygget försenades på grund av att den tidigare hyresgästen på platsen behövde lösas från sitt kontrakt och att kommunen krävde en ny detaljplan som tillåter handel.

Hur tycker ni att processen har gått hittills?
– När det gäller själva processen hade vi såklart gärna öppnat tidigare, men nu är situationen som den är och vi ser med spänning fram emot öppningen av butiken. Våra planer påverkas inte av den nuvarande lågkonjunkturen, berättar Louise Hulgaard och skriver att det blir en ny fräsch Willys-butik byggd efter senaste konceptet.

undefined
Tidig vår 2025 är planen att butiken i Vimmerby ska invigas.

Redan nu börjar rekryteringen dra igång. Först ska en butikschef utses och sedan kommer tjänsterna för den övriga personalen att tillsättas. 
– När det gäller rekrytering har processen för att hitta en butikschef nyligen dragit i gång och tjänsten beräknas vara tillsatt under hösten. Det har inte kommit ut en annons än så vi vet inte hur stort intresset för tjänsten är. Övriga medarbetare rekryteras under hösten och det kommer att röra sig om ett 30-tal tjänster till en början, skriver Louise Hulgaard.

undefined
År 2021 kom beskedet att Willys skulle etablera sig i Vimmerby på den plats där tidigare Erikshjälpen låg.

På plats i Vimmerby kan de vimmerbybor som tar vägarna förbi Vimmerbyallén kunna fortsätta se hur bygget utvecklas, även om mycket av arbetet framöver kommer att ske invändigt. 

– Takläggaren håller på att färdigställa taket och inne gjuter vi golv. Sedan kommer det utvändigt bli en entré så småningom, och fönster och dörrar som ska i. Det är också del markjobb kvar med parkeringsplatser och sådana grejer som kommer. Men annars är det inte mycket som kommer synas utifrån utan det mesta jobbet är invändigt, säger Daniel Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!