Kommunala pengar ska hjälpa unga med ljudet i bilen

Kommunala pengar går till att motorburna ungdomar i Vimmerby ska få hjälp av ett företag att få bra ljud i sina bilar.

Anders Degerman säger att kommunens avsikt är att få ungadomarna att inse följderna av att spela hög musik på fel plats.

Anders Degerman säger att kommunens avsikt är att få ungadomarna att inse följderna av att spela hög musik på fel plats.

Foto: Arkiv Sofie Olsson / Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-11-05 08:00

De närmaste veckorna hålls två workshops med totalt 20 ungdomar. Det är bland annat till de kvällarna de 50 000 kronor kommunstyrelsen anslagit till arbetet med motorburen problematik ska användas.

– Det är klart att vi är medvetna om att Vimmerbyborna tänker att: "Va, är det inte tillräckligt med oljud redan", men vi tänker att de här träffarna ska leda ett steg längre, säger folkhälsosamordnaren Anders Degerman, som bland annat arbetar med ungdomsfrågor i kommunen.

Pengarna kommunstyrelsen anslagit har också finansierat sommarens bilträffar tillsammans med bland andra Scumball.

Nu är det dags för en fortsättning med en annan inriktning. Under två kvällar i november bjuds tio unga in per gång för att få hjälp och råd för hur man bygger ljud på rätt sätt i sin bil. För kunskaperna står bland annat ett av Sveriges ledande ljudföretag.

"Vi kommer även att ha med oss en del produkter och visa. Ta gärna mer er era bilar så kan vi kanske hjälpa er om ni har några problem", står det bland annat på Scumballs hemsida.

Anders Degerman igen:

–Bilträffarna har varit för alla och har slagit väl ut. Nu blir det mer riktat. Vår tanke och avsikt är att ungdomarna inte bara ska lära sig rent tekniskt om ljudanläggningarna, utan att de också ska få med sig hur och när man ska spela. Och framför allt konsekvenserna av att spela högt på fel ställen och vid fel ställen, som exempelvis på nätterna. Vi ser det här som ett bra tillfälle att nå dit, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!