Ydrefors har naturen nära

Under våren och sommaren är det mycket liv och rörelse i orten Ydrefors. Det kommer flera bilar och motorcyklar i grupp till Brosjögården för att äta de berömda räkmackorna och bada i Brosjön. Det finns en mycket vacker natur och sjöutsikt att titta på. - Det är många bilar som brukar stanna till vid vägkanten och njuta av utsikten, säger Paula Hildor, ortsbo.

Vimmerby2010-07-29 06:29

Naturen och lugnet är precis utanför dörren. I Ydrefors känner alla varandra. Det är ett litet samhälle där det händer mycket, tack vare några aktiva personer.
- Trivs man så trivs man! Under vissa perioder under året är det väldigt mycket liv och rörelse, säger Stig Blomberg, ordförande i Samhällsföreningen.
Det brukar bland annat anordnas ett fotbollsläger varje år av Bollklubben.
Att bo i en ort som är indelad i tre kommuner, kan kanske ställa till med problem. Men det är inget som Inger Möjegård, sekreterare i Samhällsföreningen, tycker är besvärligt.
- Hela samhället är gemensamt, vi känner alla varandra och trivs. Det är först när man behöver söka bidrag det märks av. Då måste vi meddela alla tre kommuner.
När det vankas påsk och advent så anordnas det en "tre sockengudstjänst". Då kommer det tre präster från vardera län som ska predika.
Kommunerna som Ydrefors tillhör är Vimmerby, Kinda och Ydre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om