Ytterligare chef köptes ut från kommunen

Det senaste halvåret har ytterligare en chef, utöver tidigare gatuchefen, köpts ut från kommunen. Det framgår av handlingar som Vimmerby Tidning tagit del av.

Den utköpta chefen lämnade sin tjänst kort innan sommaren.

Den utköpta chefen lämnade sin tjänst kort innan sommaren.

Foto: Arkiv

Vimmerby2024-10-09 18:00

På måndagen kom nyheten att Vimmerby kommuns gatuchef lämnar sin tjänst med omedelbar verkan efter att ha köpts ut. Detta i en uppgörelse som kostar kommunen cirka 800 000 kronor. Nyheten har väckt stor uppmärksamhet och i kommentarsfälten på sociala medier är tonläget högt, inte minst med tanke på det tuffa ekonomiska läge som kommunen befinner sig i. 

– Jag tror inte det kommer påverka skattebetalarna särskilt mycket, sa kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S) i en intervju efter beskedet.

"Var ifrån kommer pengarna annars?", skriver en läsare i kommentarsfältet på Facebook. "Vad fan håller ni på med?", undrar en annan.

Nu kan Vimmerby Tidning berätta att ytterligare en kommunal chef blivit utköpt under det senaste halvåret. Handlingar, som tidningen tagit del av, visar att en enhetschef inom socialförvaltningen i Vimmerby kommun fick lämna sin tjänst kort innan sommaren i år.

I det här fallet innebär överenskommelsen att personens anställning som enhetschef avslutades genom att hen själv sa upp sig. I samband med att anställningen avslutades erhöll den tidigare chefen också ett belopp motsvarande åtta månadslöner.

Chefen hade en månadslön på 45 000 kronor och sammantaget blir beloppet då 360 000 kronor. Räknar man med semesterersättning, arbetsgivaravgifter och pensionsavsättningar också så blir totalsumman ännu större.

Beloppet betalas ut varje månad perioden juni 2024 till och med januari nästa år.

Exakt varför socialförvaltningen valt att göra den här uppgörelsen och köpa ut chefen framgår inte av handlingarna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!