Ytterligare fall av covid i omsorgen i Vimmerby

Nya fall av covid-19 har konstaterats inom vård och omsorg i Vimmerby kommun.

Förvaltningschefen Anette  Nilsson bekräftar att det nu finns flera fall av covid-19 inom vård- och omsorg i Vimmerby kommun. Men hon säger inte vilka enheter som är drabbade.

Förvaltningschefen Anette Nilsson bekräftar att det nu finns flera fall av covid-19 inom vård- och omsorg i Vimmerby kommun. Men hon säger inte vilka enheter som är drabbade.

Foto: Jimmy Karlsson / TT-bild / Arkiv

Vimmerby2020-08-27 11:22

Det bekräftar socialchefen Anette Nilsson.

– Ja, vi har flera fall inom vård- och omsorg, säger hon.

Hur många fler konstaterade fall rör det sig om?

– Det vet inte jag exakt, provtagning sker löpande och det rapporteras inte fall för fall. Men det rör sig om ytterligare fall nu, säger Anette Nilsson.

Det första fallet av covid-19 inom kommunens vård- och omsorg bekräftades tidigare i veckan. Anette Nilsson vill inte säga vilken eller vilka enheter som sjukdomen finns på.

– Vi går inte ut med vilka sjukdomar som finns på olika enheter och det här är som vilken sjukdom som helst i det avseendet, säger hon.

Hur många enheter är drabbade?

– Det vill jag heller inte tala om, men vi har ytterligare fall.

Andra kommuner, till exempel Västervik, väljer att vara öppna med vilka enheter som drabbats för att bland annat motverka ryktesspridning. Hur ser du på det?

– Jaså, det kan vara olika. Men vi har valt informerar anhöriga och andra berörda på enheter där sjukdomen nu finns, så har man inte hört något finns inte sjukdomen på den enheten, säger hon.

Några extra åtgärder utöver de rutiner som arbetats fram hittills har inte vidtagits.

– Tack vare att det dröjt innan vi fått in smittan i vård- och omsorg är vi väl förberedda med skyddsutrustning, bra rutiner och utbildning. Även regionens smittspårning är välutvecklad nu, så det är en helt annan situation för oss nu än det var för andra kommuner som fick in sjukdomen redan i våras, då det blev kaos på en del håll, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!