Ytterligare polisnedskärning

Nu står nästa polisverksamhet i Vimmerby inför nedläggning! Knappt har polisledningen hunnit hem till Kalmar från mötet med Vimmerbyborna förrän nästa polisverksamhet i Vimmerby ifrågasätts.

Oacceptabelt! Det säger Per Helgesson, lilla bilden, om det senaste förslaget som likt många andra förslag från polisledningen i Kalmar ser ut att tömma Vimmerby ytterligare på polisiära resurser. Särskilt reagerar Vimmerbypersonalen på tillvägagångssättet. Länspolismästaren Olof Ersgård avfärdar dock att det pågår någon åderlåtning av Vimmerby  men har svårt att garantera polishusens framtid i området!

Oacceptabelt! Det säger Per Helgesson, lilla bilden, om det senaste förslaget som likt många andra förslag från polisledningen i Kalmar ser ut att tömma Vimmerby ytterligare på polisiära resurser. Särskilt reagerar Vimmerbypersonalen på tillvägagångssättet. Länspolismästaren Olof Ersgård avfärdar dock att det pågår någon åderlåtning av Vimmerby men har svårt att garantera polishusens framtid i området!

Foto:

Vimmerby2005-10-20 06:24

Nu ska Polisens kontaktcentrum, PKC, centralisera sin verksamhet till någonstans i länet. Det fick den berörda personalen i Vimmerby och i Nybro veta genom ett mail som plötsligt dök upp i fredags.
- Systematiskt åderlåtning av polisverksamheten i Vimmerby, menar personalen på polisstationen.
Detta avfärdas av länspolismästaren Olof Ersgård som samtidigt svävar på målet om polishusens framtid i norra länets inland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!