Zedig och "Örten" leder Allsången

Många av er har sett - och hört - dem förr. Men den 24 juli gör de lokala kändisarna Lennart "Örten" Larsson och Johan Zedig något nytt. Då debuterar de som allsångsledarduo i Storebro.De lovar spontanitet och humor. Och naturligtvis kommer de att framträda själva, också.- Det är ju det som är grejen. Som allsångsledare får man komma in fler gånger än två, säger Lennart "Örten" Larsson, med glimten i ögat.

Vimmerby2013-03-15 07:34


Sommaren 2010 uppträdde Mariannelundsbandet Hunky Dory på Allsångskvällen i Storebro. Johan Zedig fick en fråga av Johan Ståhl, som under många år ledde arrangemanget tillsammans med Mattias Karlsson, en fråga om han snart tänkte ta över rollen som allsångsledare.
Och jo, det kanske han kunde tänka sig.

Kemin stämmer
Nu är vi där. Och det är fler sammanträffande än så som kantar vägen fram till årets presentation av de nya allsångsledarna. Storebrobon Lennart "Örten" Larsson, har då och då fått frågan, men det har aldrig riktigt passat. Efter många år som medlem i det lokalt världsberömda bandet Lifvens har han nu varvat ner lite och uppträder på egen hand. Så visst, nu kunde det finnas utrymme att ta på sig jobbet. Helt oberoende av detta fick även Johan Zedig frågan - och vem han skulle kunna tänka sig att ha som andra hälft på scenen i Storebroparken.
- Jag svarade "Örten". Vi träffades första gången på en 60-talskväll på Metropol och det var något som stämde.
Klockrent, med andra ord.
- Vi är väldigt glada att de tackat ja och tror att det här kommer att bli väldigt bra. Vår ambition är att ha rotation och ombyte när det gäller allsångsledarna. Vi har hittat ett grundkoncept för allsångskvällen som vi vet funkar, men det behövs lite nytänk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om