Drömmen om Augusta blev sann

Det är alla golfares våtaste dröm. Men få är förunnade. För Anders Lindblad med rötterna i Södra Vi blev drömmen om att spela golf på Augusta National sann.

"Egentligen är det förbjudet att fotografera banan och man ska helst inte berätta om att man spelat där, men alla gör det i alla fall", säger Anders Lindblad..

"Egentligen är det förbjudet att fotografera banan och man ska helst inte berätta om att man spelat där, men alla gör det i alla fall", säger Anders Lindblad..

Foto: Privat

Vimmerby/Augusta National2019-04-20 13:09

Dagen efter Tiger Woods närmast omöjliga comeback som majorsegrare slog Anders Lindblad ut och gick i Tiger Woods fotspår på samma bana.

– En otrolig upplevelse och riktigt häftigt att gå där och spela dagen efter att Tiger Woods kommer tillbaka och vinner efter allt som varit kring honom i så många år. Det var en otrolig uppståndelse kring det och tävlingen beskrivs som den kanske häftigaste US Masters någonsin, äger Anders Lindblad.

Han var i Georgia, USA, för att bevaka tävlingen för Svenska Dagbladet, i synnerhet de svenska spelarna Henrik Stenson och Alexander Norén. Det gick så där för dom, men desto bättre för Woods och för "Asse" Lindblad som också vann – han drog en av vinstlotterna för att för en dag få spela på Augusta National. Banan som anlades i början av 1930-talet och där bara de 300 klubbmedlemmarna och deras exklusiva gäster annars får spela.

– Det hålls ett lotteri bland alla journalister som bevakar Masters och jag blev en av de 28 som vann och fick spela en dag på banan, med egen caddie och allt. jag var den enda från Europa faktiskt, säger Anders Lindblad.

Trots vinstlotten var det ytterst nära att han gått miste om sin "once in a liftetime–upplevelse".

– Det var jäkligt nervöst sista dagen när åska och oväder hotade att skjuta upp sista tävlingsdagen, då hade det förstås blivit fortsättning på måndagen och i så fall hade vår speldag förstås rykt, säger han.

Men spelschemat höll och Anders Lindblad åkte till en annan golfbana för att fia grejer och var sen noga med att dyka upp på Augusta National i exakt rätt tid.

– Det är jättenoga med alla regler, man får inte komma dit för tidigt, och inte för sent heller förstås, så jag anlände exakt en timma innan speldags och togs emot som en hedersgäst av min caddie, Gaston, som stod i sin vita overall och väntade, berättar Anders Lindblad.

Tillsammans med tre andra journalister och deras caddies njöt han sen i fem timmar och 18-hål på Augusta National.

– Det var svårt som tusan, bollen bara for i väg. Med tanke på att jag har 20 i handicap blev det ändå ett hyggligt resultat. jag var inte bäst, men inte sämst heller bland journalisterna.

Efter att ha dragit en av vinstlotterna är han nu diskvalificerad från att vara med i lotteriet på ett bra tag.

– Man får inte delta igen förrän efter sju år. Det ska vara så unikt som möjligt, det här kommer inte att hända mig igen, säger han.

Nu får han njuta av minnet av den där unika dagen på Augusta National när han spelar på andra banor, som en i Tobo.

– Det är också en fin bana, jag gästspelar där i bland. Men jag hinner inte dit när jag är hemma i Södra Vi i påsk, men senare i vår ska jag spela med ett Hultsfredsgäng.

Då blir det säkert en och annan historia om Augusta National...

Anders Lindblad, längst t.h, tillsammans med tre andra journlaister från USA och Japan.
Anders Lindblad, längst t.h, tillsammans med tre andra journlaister från USA och Japan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!