Behövde pengar – stal diskmaskiner

Tre män döms till fängelse i tre månader för stöld av bland annat diskmaskiner i Vimmerby. Men de erkänner bara stöld av fyra diskmaskiner.

Männen hade bland annat lastat fyra nya diskmaskiner på släpkärran efter bilen när de stoppades av polisen.

Männen hade bland annat lastat fyra nya diskmaskiner på släpkärran efter bilen när de stoppades av polisen.

Foto: Polisen

Vimmerby2018-12-12 11:30

Det framgår av domen som kom från Kalmar tingsrätt under onsdagsförmiddagen. Brottet skedde vid det tidigare äldreboendet Eken i centrala Vimmerby den sjunde november i år. Enligt förhören i tingsrätten behövde en av männen, som är i 50-årsåldern, pengar till hyra och han visste att det fanns vitvaror i den aktuella byggnaden i Vimmerby. Med en lånad bil och en lånad släpkärra gav sig trion i väg till Vimmerby.

De andra båda männen som är i 25- respektive 35-årsåldern, säger att det satt en kakelplatta i dörrspringan och att det bara var att öppna och gå in i byggnaden.

LÄS MER:Kommunicerade i häktet – genom klotter

Samtliga uppger att de aktuella diskmaskinerna stod framme vid dörren, men att de var nere i källaren och kollade runt. Mannen i 50-årsåldern uppger att han satt kvar i bilen medan de andra två var inne i fastigheten. Han körde också i väg en kort sväng, innan de lastade släpkärran med fyra diskmaskiner, möbler och en tavla. Åklagaren räknar även de två diskmaskiner som stod kvar innanför dörren i stölden. De dömda erkänner endast stöld av fyra maskiner.

Ett vittne ska ha sett när männen lastade kärran och larmade polisen. Vittnet följde också efter bilen en bit. Senare kunde polisen stoppa ekipaget på riksväg 23 strax söder om Åkeborondellen.

Samtliga tre döms nu för stöld. Mannen i 50-årsåldern döms också för olovlig körning och mannen i 25-årsåldern döms även för ringa narkotikabrott, eget bruk. Påföljden blir tre månaders fängelse och alla tre ska sitta kvar i häktet tills domen vinner laga kraft. 25-åringen och 35-åringen är hemmahörande i länet och 50-åringen i Mellansverige.

Alla är tidigare dömda för brott.

I dag föll domarna i den stoa härvan av penningvtvät där flera ungdomar från Vimmerby och Hultsfreds spelat huvudroller.
I dag föll domarna i den stoa härvan av penningvtvät där flera ungdomar från Vimmerby och Hultsfreds spelat huvudroller.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!