Beskedet: Så går det med macken

Försöket att hitta en ny franchiseföretagare till OKQ8 i Vimmerby misslyckades. Istället blir macken en obemannad automatstation. ”Det fanns intressenter, men de har inte valt att gå vidare”, säger försäljningschef Annica Tilander.

Den 3 december blir OKQ8 i Vimmerby obemannad "Mini-prisstation".

Den 3 december blir OKQ8 i Vimmerby obemannad "Mini-prisstation".

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-11-15 20:00

I somras stod det klart att OKQ8 sökte ny franchiseföretagare till sin station i Vimmerby. Ett antal intressenter hörde av sig, men ingen av dem löpte linan ut.

– Så är grundförutsättningarna, vi har inte lyckats hitta någon helt enkelt, säger Annica Tilander, ny försäljningschef för område Öst där Vimmerby ingår.

Det här betyder att den manuella driften av stationen i Vimmerby läggs ner i december och istället blir det en obemannad automatstation. Adriana Guerro Velazquez, som idag driver stationen som franchiseföretagare, är ledsen över utgången.

– Det är jättetråkigt, det här är något som behövs i Vimmerby, men tyvärr inte mycket att göra åt. I dagsläget är vi två anställda, inklusive mig och vi kör på fram till 2 december.

I ett pressmeddelande förklarar drivmedelsföretaget att man dagligen arbetar med att ” utveckla stationsnätet på bästa sätt och har därför valt att optimera vårt erbjudande till kund genom att bygga om vår station i Vimmerby till obemannad Mini-prisstation. Detta innebär fördelar för kunderna, som ett snabbare och smidigare tankstopp och lägre drivmedelspriser”, står det att läsa i pressmeddelandet.

Kunder som vill ha personlig service framöver hänvisas till OKQ8:s bemannade stationer i Hultsfred och Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!