På onsdagen kom uppgifter om att Vimmerbys kommunalråd Ingela Nilsson Nachtweij efter den senaste veckans turbulens inte längre utgick från sitt kontor på Stadshuset utan arbetade hemifrån. 

Peter Karlsson som är ordförande i Centergruppens styrelse i Vimmerby bekräftar nu att så är fallet.

– Beslutet togs för alla parters bästa. Det är många människor som är berörda av situationen och har det jobbigt. Därför valde vi att låta Ingela jobba hemifrån några dagar, i första hand den här veckan ut, säger Peter Karlsson.

Artikelbild

| Marie Nicholson bekräftar att det var Moderaterna som kom med önskemålet att kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij skulle arbeta hemifrån i fortsättningen.

Beslutet togs under förra helgens möte med allianspartierna i Vimmerby. Till helgen väntar en ny sittning med representanter från Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Det är mycket möten nu, men jag tycker ändå att vi kommer framåt, även om det finns många knutar kvar att lösa, säger Peter Karlsson.

Förslaget att Ingela Nilsson Nachtweij skulle jobba hemifrån framfördes på mötet med allianspartierna av Moderaterna som varit hårdast i sin kritik mot kommunalrådet.

– Det var ett önskemål som framfördes av Moderaterna och KD gav också sitt stöd för det. Anledningen var att ge tjänstemännen lugn och ro, säger Moderaternas Marie Nicholson som är föräldraledig från uppdraget som vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kvarstår Moderaternas krav på att kommunalrådet ska avgå?

– Inget som har hänt under veckan har förändrat vår åsikt så kravet kvarstår. Vårt förtroende för Ingela är fortsatt väldigt lågt, säger Marie Nicholson.

Vi söker Ingela Nilsson Nachtweij för en kommentar.