Blir kvar i egen förening

Coop i Vimmerby och Hultsfred blir kvar i en egen förening tillsammans med 13 andra butiker inom Coop Oskarshamn. Ägarombuden röstade nej till en sammanslagning med KF Göta.

16 maj 2019 16:30

– Det är klart att man känner en besvikelse, vi är många som jobbat för det här, säger Niclas Johansson, vd för Coop Oskarshamn, föreningen där bland annat Vimmerby och Hultsfred ingår.

Föreningen har sammanlagt nära 32 000 medlemmar och det finns sammanlagt 15 butiker i området.

På stämman som hölls på onsdagskvällen hade ägarombuden att ta ställning till styrelsens förslag om att bilda en ny förening tillsammans med KF Göta. En förening som omfattar resterande del av Kalmar län samt Jönköpings och Kronobergs län. Det finns 48 butiker inom området och föreningen har 216 000 medlemmar. De har tidigare röstat ja till sammanslagningen.

Men de 15 ägarombuden i Coop Oskarshamn röstade nej. Omröstningen slutade 7–8 för att avslå förslaget till en fusion med KF Göta. Därmed blir inte sammanslagningen av, utan föreningarna fortsätter som hittills.

– Det är bara att växla om och jobba vidare utifrån det, säger Niclas Johansson i Coop Oskarshamn.

Jerry Svennerlind har motsvarande position i KF Göta.

– Jag beklagar att det inte blev bifall. Jag tror att det varit bra med en ny gemensam, större och starkare föreningen som kan ge alla butiker mer kompetenser. Det blev inte så, och nu lär det dröja ett antal år innan frågan kan bli aktuell igen, säger han.

Butikschefen i Vimmerby Bedri Iberhysaj hade gärna sett en sammanslagning.

– Jag tyckte det lät bra med nya kassasystem och sånt. Nu är det bara att köra på och hoppas på det bästa ändå, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa