Därför byggs det utanför Ica

Ica Kvantum i Vimmerby bygger ut för att kunna erbjuda utlämning av färdiga matkassar. Systemet ska vara igång till hösten.

10 juni 1919 12:39

Nyligen byggde Ica Kvantum i Vimmerby ut sitt café och gjorde om i förbutiken. Nästa steg i satsningen är en separat lokal för utlämning av färdiga matkassar.

– Vi har snart använt varje kvadratmeter som går att utveckla och investeringen de senaste projekten landar på runt en miljon kronor. Den nya delen ger även en lösning som kommer att underlätta arbetet på lagret, säger Pelle Lindqvist som driver butiken.

Enligt en rapport från Svensk Digital Handel har den digitala mathandeln ökat från att omsätta en miljard kronor 2012 till över fem miljarder kronor 2018.

– Vi har redan kunder som abonnerar på färdiga matkassar som vi får levererade och lämnar ut i förbutiken. Dessa ska i fortsättningen kunna hämtas smidigt på baksidan i den nya lokalen. Sedan är det meningen att vi ska börja erbjuda en onlinelösning där man kan beställa varor via hemsidan och sedan hämta ut en färdig kasse snabbt och smidigt, säger Pelle Lindqvist.

Finns det en efterfrågan i Vimmerby att handla mat på nätet?

– Efterfrågan är nog högre i de större städerna där man lever under en annan tidspress, men utvecklingen går framåt och jag tror att tjänsten kan bli efterfrågad här också. Våra kundundersökningar tyder på det, säger Pelle Lindqvist.

Hur ser tidsplanen för projektet ut?

– Bygget pågår för fullt nu. Sedan måste vi bygga upp ett system för att få allt att fungera bakom kulisserna, men någon gång under den tidiga hösten borde vi vara klara att köra igång, säger Pelle Lindqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten

Ämnen du kan följa