Dikter till frukost i Knastorp

Knastorp Kafé gästades under lördagsmorgonen av gatupoeterna Lena Runadotter och Pelle Lundström.

22 juli 2018 20:00

De gör sina nedslag i landet på de mest oväntade platser och att framföra sina dikter i samband med att åhörarna intar en frukost verkar ju ganska udda.

– Egentligen är ingen plats främmande för oss men oftast är det på torg, gator och parker. Idén fick vi från gatumusikanter som gjorde gatan till sin egen scen. Vi framför enbart självskrivna dikter och vi har båda ett starkt behov att skriva poesi. Det behöver inte vara så pretentiöst, genom att sätta ord på när det exempelvis är tungt och jobbigt blir det ett sätt att bearbeta känslorna, säger Lena Runadotter.

Lena bosatt söder om Rimforsa och kommer inom kort hålla release för sin diktsamling "Medelåldern - underbart patetisk". Pelle har nyligen flyttat till Rättvik i Dalarna.

– Jag behövde en plats där jag kunde skriva min självbiografi. Efter att ha levt 48 år i Kinda och med en livsresa utan dess like kändes det dags att göra en sammanfattning. Slutet är skrivet, det återstår bara att skriva ihop texten, säger han.

Tillsammans drev de under tre år Ungdomshuset Kåken i Kinda, ett projekt som visade sig bli så framgångsrikt att de fick åka runt och föreläsa och berätta om hur man arbetat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bertil Andersson