Djursdala firade med tårtfest

En vecka efter den spännande finalen i Vi i femman vankades tårtkalas för hela Djursdala skola. En härlig överraskning för eleverna, men mest tagen blev kanske ändå klassläraren Malin Linderson, som fick lite extra uppvaktning. ”Känns som det vore min födelsedag”.

Sandra Carlsson, Djursdala Samhällsförening och Angelica Gunnarsson, Djursdala Föräldraförening dukade fram tårtor.

Sandra Carlsson, Djursdala Samhällsförening och Angelica Gunnarsson, Djursdala Föräldraförening dukade fram tårtor.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Djursdala2019-02-15 14:00

Framgångskalas börjar bli en vana för barnen i Djursdala. Förra året kom femmorna till kvartsfinal och förra veckan blev man länets näst bästa femteklass efter en rafflande final.

– Vi brukar ju fira er med glass, men den här gången blir det tårta, säger Angelica Gunnarsson i Djursdala Föräldraförening, som fick översvallande respons på frågan ”’är ni sugna på tårta?”

Tårtgeneralerna hade valt att låta upphetsningen sjunka in en vecka innan de kom på besök med gofika.

– Inte kunde vi veta att mellanstadiet åt tårta igår också, men det verkar ju funka bra med tårta två dagar i rad och nu får alla barn smaka. Det här är de verkligen värda. Det är helt otroligt så bra det gått, säger Angelica Gunnarsson.

Även ortens samhällsförening deltog i hyllandet och det var inte bara barnen som fick en guldkantad fredag. Klassläraren Malin Linderson uppvaktades lite extra med fin present.

– Det är förstås ingen slump att hennes elever gått så långt två år i rad. Engagerade lärare och trygga barn är en bra grund, säger Peter Karlsson, förälder och ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Efter tårtfesten blev det lite kunskapsinhämtande igen innan det var dags att ladda inför kvällens skoldisko med 70-talstema, som avslutning på en ovanligt mysig fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!