Staffan är årets företagare i Vimmerby: "Blev jätteöverraskad"

Under lördagen rapporterade Vimmerby Tidning live från årets Vimmerbygala, där flera fina utmärkelser delades ut. En märkbart tagen Staffan Samuelsson, som driver både Oxgården i Vimmerby och Musteriet i Djursdala, utsågs till årets företagare.

"Jag blev jätteöverraskad när jag fick veta det. Jag hade absolut inte tänkt på det", säger Staffan Samuelsson om utmärkelsen.

"Jag blev jätteöverraskad när jag fick veta det. Jag hade absolut inte tänkt på det", säger Staffan Samuelsson om utmärkelsen.

Foto: Sven Vejde

Vimmerby/Djursdala2024-04-15 11:30

– Det var verkligen starka applåder under den kvällen och jag blev väldigt rörd när jag tog emot priset. Många kom också fram till mig efteråt för att gratulera, så det kändes jättebra, säger han.

Även efter galan har många hört av sig till honom med positiva tillrop.

– Det var till och med så att kassörskan gratulerade mig när jag var på Ica och handlade. Det är väldigt skoj.

undefined
Staffan Samuelsson tilldelades priset som Årets Företagare på Vimmerbygalan.

Du har drivit företag i Vimmerby i många år – var det väntat att du skulle få utmärkelsen?

– Nej, jag blev jätteöverraskad när jag fick veta det. Jag hade absolut inte tänkt på det.

Vad betyder det för dina verksamheter att få den här typen av uppmärksamhet?

– Det betyder uppskattning, att det vi gör har varit väldigt bra och framgångsrikt, så det är klart att utmärkelsen betyder mycket.

Under galan hintade Staffan Samuelsson om vad framtiden har att bjuda på för hans företag. I nuläget har han inte så mycket att avslöja om vilka nyheter som är på gång, men han förklarar lite hur tankegångarna går.

– När det kommer till Djursdala tittar vi hela tiden på hur vi kan utveckla verksamheter och på olika sätt att förädla äpplen. Tidöpartierna håller på att utreda det här med gårdsförsäljning och skulle det gå igenom att man får sälja alkoholhaltiga drycker på gården så finns det vissa produkter baserade på äpplen, exempelvis cider, som skulle vara jätteintressant för oss att kolla på.

undefined
Musteriet får in en hel del äpplen från Österlen för att tillverka sin must. Beroende på hur reglerna för gårdsförsäljning av alkohol ser ut i framtiden kan det bli aktuellt att också börja tillverka äppelbaserade drycker så som cider och något som liknar Calvados.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!