Driftenheten hoppas kunna påskpynta

Snart väntas det dyka upp kycklingar i rondellerna i Vimmerby. Bakom står driftenheten i Vimmerby.

Jeanette Dellevik på kommunens driftenhet har påskpyntet klart för att placeras ut i Vimmerbys rondeller. Hon står också stand by att börja jobba i annan verksamhet genom kommunens  beredskapsplan.

Jeanette Dellevik på kommunens driftenhet har påskpyntet klart för att placeras ut i Vimmerbys rondeller. Hon står också stand by att börja jobba i annan verksamhet genom kommunens beredskapsplan.

Foto: Ivonne Svahn

Påsk2020-04-01 14:00

Varje år brukar det påskpyntas i rondeller i Vimmerby. Påskpyntet tillverkade driftenheten för ett par år sedan. Sedan dess har det satts upp som ett inslag vid påsk. 

Jeanette Dellevik, park/driftarbetare, plockar fram närmare ett 20-tal påskkycklingar och påskägg.

– Vi kommer att placera ut dem i rondellerna i Vimmerby, förklarar hon.

Driftchef Tomas Larsson hoppas pyntet kan komma på plats i början av nästa vecka. Men han betonar samtidigt att planerna kan komma att ändras, om personal behövs omfördelas till andra uppgifter i kommunen, på grund av coronakrisen. 

– I kommunens beredskapsplan gör man upp olika svåra scenarier, vad som exempelvis händer om hälften av de anställda är sjuka. I beredskapsplanen finns att vara stand by om man har olika utbildningar, beskriver Tomas Larsson.

Jeanette Dellevik är en av dem som står som stand by om behovet uppstår inom vård och omsorg.

– Jag är utbildad undersköterska, förklarar hon.

Driftenhetens egna verksamhet är redan påverkad genom hög sjukfrånvaro. 

– Vi tar det här på fullaste allvar och är väldigt restriktiva. I förra veckan hade vi 40 procents sjukfrånvaro. Idag är det lite bättre, beskriver han.

Närmaste tiden står sandsopningen högt på agendan för enheten.

– Först sopar vi gång- och cykelvägar, sedan bostadsområdena i Vimmerby och därefter de andra tätorterna. Vi hade räknat med att bli klara tidigare än vanligt i år men nu kommer det bli försenat i stället, konstaterar Tomas Larsson.

Kycklingar är att vänta i rondellerna i Vimmerby till påsk.
Kycklingar är att vänta i rondellerna i Vimmerby till påsk.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!