Efter 86 år — nu blir det en kvinna på posten

1933 bildades Gullringens GoIF. 86 år senare tar en kvinna för första gången över ordförandeposten och uppdraget går till Niina Lynbech.

12 februari 2019 16:00

Det senaste året har ordförandeposten i den anrika föreningen varit vakant. Tom Lynbech har varit vice ordförande och därmed haft posten i praktiken. På senaste årsmötet stod det dock klart att Toms fru Niina Lynbech går in som ordförande.

– Jag har varit tillfrågad tidigare, men har då inte känt att tiden räckt till. Nu var det dags och det är extra kul att bli första kvinna på posten, säger Niina Lynbech.

Hur ser din bakgrund i föreningen ut?

– Jag har aldrig varit någon utövare av fotboll utan började i damklubben som sedan blev supporterklubben. Dessutom har jag varit med i ungdomssektionen och även jobbat i marknadsgruppen. Det är nyttiga erfanheter när man ska leda en styrelse att ha god kännedom om flera delar av verksamheten.

Hur ser styrelsen ut i övrigt?

– Åsa Gustafsson har tagit över som sekreterare. I övrigt är Tom Lynbech kvar som vice ordförande och Tommy Wärnehall som sekreterare. Sedan är det idel män bland ledamöterna så det hade varit bra att få in någon mer kvinna i gruppen, men jag vet att valberedningen har jättesvårt att få folk att ställa upp.

NiinaLynbech säger att det kan vara svårt att få nya ideella krafter till föreningslivet.

– Så är det verkligen. Skulle fler ställa upp och bidra med en uppgift var skulle det underlätta oerhört mycket. Men vi är inte ensamma om att ha det problemet som förening på en liten ort, säger Niina Lynbech.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten