Musikkvällarna framför Warmbadhuset i Vimmerby har blivit en populär företeelse genom åren. Årets upplaga blir det åttonde i ordningen.

– Om jag har räknat rätt så började vi 2012 och det har varit en del funderande fram och tillbaka om vi ska köra i år också, men nu är det bestämt. Det vore kul om vi kunde hålla i ett tag till så att vi får fira tioårsjubileum, säger Göran Nachtweij som står bakom de musikaliska bitarna av evenemanget.

Årets upplaga är tänkt att bli något annorlunda än de senaste. De stora etablerade namnen lyser med sin frånvaro.

– Det finns en tanke med det. Vi vill gå tillbaka till grunderna som det var när vi började lite. Scenen ska vara ett skyltfönster för unga lokala artister som är i början av sin karriär. De ska få en möjlighet att prova på att framträda inför publik. Vi kommer att ha ett par artister bokade varje kväll, men sedan är det också fritt fram för vem som helst att anmäla sitt intresse och få ta plats på scen, säger Göran Nachtweij.

Ett par bekanta ansikten kommer dock dyka upp igen. Bland annat Alice Hartvig och Fredrik Söderlunds band DUÅ samt Ellen Larsson och Ida Granqvist.

1,8 och 15 juli är måndagskvällarna som är planerade, men det kan även bli en fjärde kväll. Bakom arrangemanget står förutom Göran Nachtweijs Vimmerbytakter även Studieförbundet Vuxenskolan samt Vimmerby Konstförening och Vimmerby Kommun.