Fartfyllt pass för vuxna sugna på dans

Det var fullt ös i två timmar i kulturskolan aula när dryga 30-talet personer kom för att prova på fyra olika danser för vuxna i lördags.

Ett drygt 30-tal personer var samlade i kulturskolans aula i lördags för att prova på olika danser.

Ett drygt 30-tal personer var samlade i kulturskolans aula i lördags för att prova på olika danser.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby kommun2020-01-19 20:00

Kajsa Lundahl och Jennie Leander Lilja är instruktörer på kulturskolan i Vimmerby som har ett par grupper med dansträning även för vuxna.

– Nu gjorde vi ett prova-på-pass med fyra olika danser för att ännu fler skulle få upp ögonen för att det här finns, säger Kajsa Lundahl.

Uppslutningen blev god då över 30 personer kom för att prova på danserna afro, street/jazz, balett och stepp.

– Jättekul att se så många och de flesta var dessutom nya ansikten som inte varit med i någon av grupperna tidigare, säger Jennie Leander Lilja.

Två av dem som provade på var Emelie Elvingsson och Sara Friberg.

– Jag har dansat mycket förr och känner att jag saknat den glädje och energi som dansen ger. Jag kommer att börja i en grupp, säger Emelie Elvingsson.

– Jag har inte så stor erfarenhet av den här dansen tidigare utan dansar Zumba annars. Det här var väldigt kul, även om det inte var lätt med koordinationen, säger Sara Friberg som var intresserad av att prova mer av balett.

Jennie Leander Lilja berättar att man gärna vill dra igång en grupp med balett framför utöver de tre andra danserna som redan finns grupper för.

– Baletten har varit på utdöende som konstart. Det är lite synd för det är bra träning. Särskilt nyttig för äldre som är på väg att tappa hållningen. Träningen stärker kroppen och förebygger skador. Vi har balettgrupper för yngre redan igång och det vore kul att få ihop en hel balettsektion, säger hon.

Emelie Elvingsson har dansat mycket förr och har saknat glädjen och träningen som hon tycker att dansen ger.
Emelie Elvingsson har dansat mycket förr och har saknat glädjen och träningen som hon tycker att dansen ger.
Karta: Vimmerby kulturskola
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!