Flera isytor på gång i Vimmerby

Vimmerby kommun håller på att spola upp tre isytor runt om i stan. Om vädrets makter bjuder på lite kyla framöver ska de snart vara åkbara.

På området senioren i närheten av Tennishallen finns också en isyta.

På området senioren i närheten av Tennishallen finns också en isyta.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-01-22 13:00

Isytorna är belägna i bostadsområdena Hultet och Kohagen i Vimmerby samt vid Senioren som är beläget i anslutning till Vimarskolan och tennishallen.

– Vi har börjat spola och kommer att lägga jobb på att försöka få till lite åkbara isar på de här tre ställena. Vi kommer att spola på förmiddagarna innan det blir för varmt och hoppas sen på att det blir lite minusgrader på nätterna så att det fryser på ordentligt, säger Jonas Johansson som är arbetsledare på Gatukontorets driftenhet på Vimmerby kommun.

– Jag har tömt en tunna med runt sex kubikmeter vatten på varje isyta om dagen. Det gäller att temperaturen håller sig under nollan i veckan så att det hinner att bli ett tjockt lager. Tanken är att vi ska försöka ha is fram till sportlovet i alla fall, säger Johan Gustafsson som spolar isen.

De allmänna isytorna i Vimmerby stad är ett komplement för skridskosugna som annars får förlita sig till de tider som erbjuds för allmänhetens åkning i ishallen i Vimmerby. Och de isade banorna brukar varje år locka en hel del besökare, inte minst under skolloven. Även i Södras Vi finns en skridskobana för allmänheten.

– De har en fin isyta vid Ulfveskog som ideella krafter har hjälpts åt med att få till. Den kan jag absolut rekommendera att prova, säger Jonas Johansson.

Johan Gustafsson kör ut vatten i hopp om att få till en isbana i Kohagen.
Johan Gustafsson kör ut vatten i hopp om att få till en isbana i Kohagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!