Grundtanken är att de flesta Nettobutiker ska bli kvar och byta namn till Coop. Det uppger Coop Butiker och Stormarknaders vd Christian Wijkström till TT.

Nettos kundtjänst hänvisar till ett utskickat pressmeddelande. Om de båda butikerna i Vimmerby ska drivas var för sig eller slås ihop är ovisst.

Sofie Zeilon arbetar som distriktschef på Netto.

Artikelbild

| Nettobutiken i Vimmerby.

– Det är tyvärr ingenting jag kan uttala mig om. Vi vet inte så mycket ännu, jag skulle tro att det kan ta en månad innan vi kan säga något, säger hon.

Bedri Iberhysaj är butikschef på Coop i Vimmerby. Han tror att det blir svårt med två Coopbutiker i en stad som Vimmerby.

– Vi får se hur det blir, vi vet inte så mycket ännu. Men det är roligt att Coop gör den här affären, säger han.

Affären offentliggjordes på fredagsmorgonen och innebär att Coop köper alla 163 Nettobutiker runt om i Sverige. Vad som kommer att hända på lokal nivå vill ännu ingen uttala sig om.

Artikelbild

| Bedri Iberhysaj är butikschef på Coop i Vimmerby och tycker det är bra att Coop köper alla Nettobutiker i landet.

Niclas Johansson, vd för Coop Oskarshamn, där både Hultsfred och Vimmerby ingår, har få uppgifter att lämna om framtiden.

– Vi har precis fått information om affären och har inga detaljer om vad som sker med olika butiker i vårt område ännu. Men vi tycker det är roligt för Coop, säger han och hänvisar vidare till pressjouren på Coop.

Artikelbild

| Tobias Rydergren är presschef på Coop.

Där pekar presschefen Tobias Rydergren på att de båda kedjorna fortsätter som konkurrenter ytterligare en period.

– Vi har anmält köpet till konkurrensverket, och så länge vi inte har något beslut därifrån kan vi inte göra någonting alls, säger han.

Han vill inte uttala sig om några lokala perspektiv.

– Men generellt sett är tanken att de förvärvade butikerna ska byta namn till Coop och bli ett komplement till de befintliga Coop-butikerna på de ställen där det funkar. Sen kan det alltid bli andra lösningar på enskilda ställen, säger han.